The summer seaside kitchen – Jenny Colgan

9200000064294598

Flora is definitely, absolutely sure that escaping from the quiet Scottish island where she grew up to the noise and hustle of the big city was the right choice. What was there for her on Mure? It’s a place where everyone has known her all her life, and no one will let her forget the past. In the city, she can be anonymous, ambitious and indulge herself in her hopeless crush on her gorgeous boss, Joel. When a new client demands Flora’s presence back on Mure, she’s suddenly swept back into life with her brothers (all strapping, loud and seemingly incapable of basic housework) and her father. As Flora indulges her new-found love of cooking and breathes life into the dusty little pink-fronted shop on the harbour, she’s also going to have to come to terms with past mistakes – and work out exactly where her future lies.

Mijn mening

De boeken van Jenny Colgan zijn altijd zo fijn om te lezen. Ik lees ze niet allemaal, maar vaak als ik een nieuw boek van haar zie, in de winkel of online, dan neem ik het wel mee. Je bent gegarandeerd van een leuk vermakelijk boek.

Dat was ook zeker zo bij ‘The summer seaside kitchen’, een verhaal dat zich afspeelt op een fictief Schots eiland. Natuurlijk zitten er flink wat voorspelbare verhaallijnen in, maar soms is dat gewoon fijn om te lezen. Je weet dat alles goed afloopt en dat de hoofdpersoon doet waar zij hoort te zijn. Flora is op dit punt geen uitzondering, maar het verhaal van het verlies van haar moeder en de relatie met haar vader en broers zorgt toch voor een interessante invalshoek. Daarnaast heeft het eiland Mure een typisch kleine gemeenschap en doordat er ineens een vreemde gast op het eiland komt, merk je dat het een hechte gemeenschap is, die soms ook koppig is.

Die elementen zorgen voor net een wat leuker verhaal en ik heb dan, zoals verwacht, heel erg genoten van ‘The summer seaside kitchen’. Het is een fijn boek om tussendoor te lezen, echt een ideaal boek om tijdens de herfst of winter te lezen. Je waant je op een Schots eiland in de zomer, waar je even naar kunt wegdromen.

Eindoordeel

‘The summer seaside kitchen’ is net als de andere boeken van Jenny Colgan een fijne chicklit met een bijzondere invalshoek. Ik genoot van begin tot eind en waande me op een Schots eiland. Genieten!

Specificaties

The summer seaside kitchen by Jenny Colgan
Published by Little Brown Books
Genres: Chicklit
Pages: 464
ISBN: 9780751564808

[bol_product_links block_id=”bol_59b3bd7ae9155_selected-products” products=”9200000063122237,9200000064294598″ name=”summer seaside kitchen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je kunt het boek ook bestellen bij Bookdepository.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *