Duet met jou – Dani Atkins

9200000075900703

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Mijn mening

‘Duet met jou’ van Dani Atkins is mijn eerste kennismaking met deze schrijfster. Ik had op twitter al gelezen dat veel mensen tranen met tuiten hadden gehuild bij het lezen van dit boek, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Ik moet ook zeggen dat ik daardoor ook een beetje tegen het boek op zag. Wilde ik wel heel hard gaan huilen? Maar uiteindelijk viel dat mij redelijk mee. Het verhaal van ‘Duet met jou’ wisselt zich af vanuit de perspectieven van Ally en Charlotte, maar ook vanuit het heden en verleden. Dat is eventjes wennen als je in het boek begint, maar langzamerhand kom je erachter wat er precies tussen de twee vrouwen is gebeurd.

En dan gebeurt er iets, wat ik eigenlijk al had aan zien komen en ook redelijk voorspelbaar was. En dan komen de tranen. Vooral het laatste deel van het boek kon ik niet lezen zonder in ieder geval een brok in mijn keel, maar vaak ook wel tranen in mijn ogen.

Het verhaal van ‘Duet met jou’ is niet heel verrassend, eigenlijk alle grote plottwists had ik vrij duidelijk aan zien komen, maar dat maakt het geen slecht verhaal. Integendeel. Het is een fijne roman, en Ally en Charlotte hebben beiden eigenschappen die ik irritant vond of waar ik mezelf in kon herkennen. Dat maakt dat het een boek is dat ik waarschijnlijk nog wel een keer zou lezen (als ik ooit de tijd zou hebben om boeken te herlezen, hahaha).

Eindoordeel

‘Duet met jou’ van Dani Atkins is een voorspelbare roman, die heerlijk wegleest en waarbij je zeker weten aan het eind moet huilen.

Specificaties

Duet met jou by Dani Atkins
Translator: Els Franci-Ekeler
Published by De Fontein
Genres: Roman
Pages: 400
ISBN: 9789026140327

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_59b3bde5c6be9_selected-products” products=”9200000076590525,9200000075900703″ name=”duet met jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *