Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen

9200000075854498

Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts. Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld.

Mijn mening

Vorig jaar las ik het debuut van Aline van Wijnen, wat ik een fijne zomerroman vond. Net als ‘Halsoverkop’, is ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’ fijn om te lezen.

Robin is een koppige persoon, hoewel ook een beetje standaardpersoon voor een chicklit. Dat geldt ook voor Max. Het feit dat beiden zzp’er zijn en proberen samen te werken maakt het verhaal interessant. De andere personages zijn goed vormgegeven, ik ergerde me flink aan Alix en vond Sveta zo schattig. Daarnaast zorgt het project van Max en Robin ook voor een interessante toevoeging.

Je hoeft van dit verhaal geen origineel verhaal te verwachten, maar dat is helemaal niet erg. Chicklits zijn gewoon fijn om te lezen zo tussendoor. ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’ is net zo’n verhaal. Een verhaal waar je even heerlijk in weg kunt duiken, waarvan je (bijna) zeker weet dat het een goed einde heeft en je zeker weten een traantje weg zult pinken aan het eind. Het zal geen verhaal zijn wat je nog vaker zult lezen, maar geloof me, je vermaakt je van begin tot eind.

Daarnaast kan ik merken dat dit het tweede boek van Aline van Wijnen is. Haar schrijfstijl is verbeterd en ik vind het verhaal een stuk beter dan ‘Halsoverkop’. Het is goed opgebouwd, er zitten boeiende stukken in en het einde is gewoon prima.

Eindoordeel

‘Liefde met gebruiksaanwijzing’ van Aline van Wijnen is een prima roman waar je van begin tot eind van zult genieten. Een heerlijke chicklit met originele stukjes en vermakelijke bijpersonen.

Blogtour

Deze recensie is onderdeel van de blogtour, georganiseerd door Zomer & Keuning. De blogtour is een soort ‘tag, you’re it’, dus klik vooral door, dan lees je morgen wat Monica van ‘Myperfectbooklife‘ heeft geschreven als onderdeel van deze blogtour!

Specificaties

Liefde met gebruiksaanwijzing by Aline van Wijnen
Published by Zomer & Keuning
Genres: Chicklit
Pages: 256
ISBN: 9789401910514

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *