Scrappy little nobody – Anna Kendrick

9200000055636315

I m excited to publish my first book, and because I get uncomfortable when people have high expectations, I’d like to use this opportunity to showcase my ineptitude, pettiness, and the frequency with which I embarrass myself. And while many of my female inspirations who have become authors are incredibly well-educated and accomplished comedy writers, I’m very, very funny on Twitter, according to Buzzfeed and my mom, so I feel like this is a great idea. Quick question: are run-on sentences still frowned upon? Wait, is ending a sentence with a preposition still frowned upon? I mean, upon frowned? Dammit!

Mijn mening

Anna Kendrick ken je misschien wel uit ‘Pitch Perfect’ en ‘Up in the air’. Ik ken haar nog uit de tijd dat ze in Twilight zat. Alweer een tijd geleden en sindsdien heeft ze flink wat acteerrollen gehad. Ik volgde haar ook op instagram en daar vond ik haar altijd erg grappig. Ik was dan ook benieuwd hoe haar ‘autobiografie’ zou zijn. Tussen aanhalingstekens want het zijn meer essays dan een echte autobiografie.

En ze schrijft net zo grappig als ze op social media is. Ik heb regelmatig hardop moeten lachen tijdens het lezen. Het voelt net aan alsof je samen met Anna in haar kleine appartement zit terwijl ze vertelt over haar leven. Ze vertelt niet alleen over haar jeugd (toen ze als kindactrice werkte), maar ook hoe het is om in Hollywood te leven en werken.

Natuurlijk was ik erg benieuwd naar haar tijd in Twilight en natuurlijk komt dat ook voorbij. Niet zoveel als ik gehoopt had, maar haar rol in Twilight is dan ook niet onwijs groot. Toch was het leuk om te lezen. Niet alleen over Twilight, maar ook over haar leven. Ze vertelt grappig, persoonlijk en soms ook onthullend (voor de mensen die het gelezen hebben: Legolas!).

Ik vond het dan ook erg leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen, maar ook had ik het idee toen ik het boek dichtsloeg, dat ik Anna Kendrick een stukje beter kende. Een cynische, grappige persoon die met beide benen op de grond staat. Wat mij betreft een van de leukste autobiografieen die ik gelezen heb.

Eindoordeel

‘Scrappy little nobody’ van Anna Kendrick is grappig, onthullend en soms behoorlijk cynisch. Een leuk kijkje achter de schermen van Hollywood en je leert Anna ook goed kennen. Superleuk om te lezen.

Specificaties

Scrappy little nobody by Anna Kendrick
Published by Simon & Schuster
Genres: Autobiografie
Pages: 304
ISBN: 9781501117206

[bol_product_links block_id=”bol_59a2e24a694c9_selected-products” products=”9200000058222777,9200000066123378″ name=”scrappy little nobody” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je kunt het boek ook bestellen bij Bookdepository.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *