The sun is also a star – Nicola Yoon

9200000061056048

Natasha: I’m a girl who believes in science and facts. Not fate. Not destiny. Or dreams that will never come true. I’m definitely not the kind of girl who meets a cute boy on a crowded New York City street and falls in love with him. Not when my family is twelve hours away from being deported to Jamaica. Falling in love with him won’t be my story.

Daniel: I’ve always been the good son, the good student, living up to my parents’ high expectations. Never the poet. Or the dreamer. But when I see her, I forget about all that. Something about Natasha makes me think that fate has something much more extraordinary in store—for both of us.

The Universe: Every moment in our lives has brought us to this single moment. A million futures lie before us. Which one will come true?

Mijn mening

Nadat ik ‘Everything, everything‘ van Nicola Yoon las, stond ‘The sun is also a star’ hoog op mijn verlanglijstje. Ik kocht ‘m laatst toen ik een dagje in Nijmegen was en kon ‘m eigenlijk niet lang op mijn TBR laten liggen.

Dit is typisch zo’n boek waar je je in kan verliezen, even de tijd vergeet en met een glimlach het boek dicht slaat. Hoewel ik er in het begin even in moest komen, omdat Nicola Yoon in dit boek de perspectieven afwisselt tussen Natasha, Daniel en nog een aantal personages in het verhaal. Dat is even wennen, maar als je daar doorheen bent, leest dit boek als een trein.

Waar ik ‘Everything, everything’ ontroerend en soms wat voorspelbaar vond, vond ik ‘The sun is also a star’ grappig, heftig maar zeker verrassend. Aan het einde denk je even: OH NEE, maar gelukkig komt alles goed.

Nicola Yoon heeft een verfrissende kijk op verhalen en ook hier vertelt ze een verhaal wat uniek en bijzonder is. Dat maakt dat haar boeken blijven hangen en dat ik ze zeker nog een keer zou willen herlezen (als ik er de tijd voor heb…).

Eindoordeel

Net als ‘Everything, everything’ is ‘The sun is also a star’ origineel en ontroerend. Een boek dat je gegarandeerd met een glimlach dicht zult slaan en je nog even bij zal blijven. Mooi!

Specificaties

The sun is also a star by Nicola Yoon
Published by Random House UK
Genres: Young Adult
Pages: 384
ISBN: 9780552574242

Koop bij bol.com

Je kunt dit boek ook bij de Book Depository bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *