Een lucht vol Franse dromen – Michelle Visser

9200000076050435

Anneloes Beekman (Loes voor vrienden en familie) doet er alles aan om van haar chambres d’hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuisvoelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook telkens op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven…

Mijn mening

‘Een lucht vol Franse dromen’ van Michelle Visser was het eerste boek dat ik na mijn operatie las. Het was het perfecte boek om weer in het lezen te komen. Niet al te ingewikkeld, maar wel een leuk verhaal. Voor mij was het echt heerlijk om te kunnen lezen en dit boek was een goed begin.

Dit boek is een vervolg op ‘Het huis met de blauwe luiken’, deze heb ik niet gelezen en dat is helemaal geen probleem. Michelle Visser laat tussendoor genoeg informatie los om het verhaal goed te kunnen volgen en dat vind ik echt heel erg fijn.

Ondanks dat ik het boek fijn vond, het is lekker makkelijk weglezen, vond ik de schrijfstijl van Michelle Visser niet altijd even prettig. Loes heeft soms acties die ik niet helemaal begrijp, ze is een flinke bemoeial, maar vooral het feit dat de ene keer een hoofdstuk een dag beslaat, ben je ook soms ineens een maand of wat verder in het leven van Loes. Die ongelijke sprongen in de tijd waren soms wat verwarrend en zorgde ervoor dat ik regelmatig uit mijn leesflow raakte.

Behalve die rare sprongen in de tijd was het verhaal prima weg te lezen en waande ik me regelmatig in Frankrijk. Met het weer tijdens het lezen had ik dat wel echt nodig, het regende namelijk de hele dag.

Eindoordeel

‘Een lucht vol Franse dromen’ van Michelle Visser is een heerlijke zomerroman waarbij je je gelijk in Frankrijk waant. Het verhaal maakt af en toe rare sprongen in de tijd, maar het verhaal is prima weg te lezen.

Specificaties

Een lucht vol Franse dromen by Michelle Visser
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 336
ISBN: 9789022578186

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *