Lek – Don Winslow

9789402752694

Denny Malone werkt niet bij de politie van New York, hij ís de politie en hij ís New York. De straten – en hun bewoners – zijn van hem. Hij is de koning, de alleenheerser. En hij bepaalt wat er gebeurt. Dat hij vaak de grenzen van de wet overschrijdt, spreekt vanzelf: alleen een heilige gelooft dat de orde op een andere manier gehandhaafd kan worden.

Dan wordt hij door de FBI gepakt en blijkt al snel dat ze daar heel anders over de wet denken – het bewijs dat ze tegen hem hebben liegt er niet om. Ze bieden hem een deal waarmee hij gevangenisstraf kan ontlopen. Alleen moet hij dan worden wat hij het meest haat en veracht: een rat, een verrader…

Mijn mening

Vandaag komt ‘Lek’ van Don Winslow uit en ik mocht het al lezen voordat het boek uit kwam. Dit vind ik altijd heel tof om te doen en kan dit soort boeken dan ook niet lang laten liggen.

Ik moet wel zeggen dat ik het begin van ‘Lek’ wat moeite had om in het verhaal te komen. Doordat je begint met het einde van het verhaal, wil je wel weten wat er in de tussentijd gebeurd is en dat maakte dat ik graag door wilde lezen. Op een gegeven moment zat ik zodanig in het verhaal dat ik het lastige begin zeker vergeten was.

Het einde komt niet als een verrassing, maar hoe dit tot stand komt toch wel een beetje. Ik vraag me wel af of het leven in New York en hoe de politie te werk gaat in het echt zo gebeurd. Ik vond het vrij heftig en soms aanvoelen als een overdreven politiethriller. Dat maakt het echter niet een slecht boek, integendeel. Hou je van politiethrillers, dan is ‘Lek’ zeker een aanrader. Dat heftige moet je wel aankunnen, want geloof me, soms is het behoorlijk heftig. Wel iets anders dan ik zelf gewend ben.

Don Winslow heeft een bijzonder heftige manier van vertellen en kan soms best grof zijn. Dat grove past wel in de wereld van stoere politiemannen. Aan de andere kant vond ik het hele heftige soms te heftig en een beetje overdreven en minder geloofwaardig aanvoelen. Maar ik heb wel degelijk genoten van deze thriller, het was zeker iets anders dan ik gewend ben.

Eindoordeel

Don Winslow heeft met ‘Lek’ een grove, heftige politiethriller neergezet die niet iedereen goed zal vinden. Toch vond ik het spannend, interessant en zeker een aanrader.

Specificaties

Lek by Don Winslow
Translator: Tasio Ferrand
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 464
ISBN: 9789402726701

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *