The Witch’s kiss – Katharine & Elizabeth Corr

IMG_20170730_100905_541

Sixteeen-year-old Meredith is fed-up with her feuding family and feeling invisible at school – not to mention the witch magic that shoots out of her fingernails when she’s stressed. Then sweet, sensitive Jack comes into her life and she falls for him hard. The only problem is that he is periodically possessed by a destructive centuries-old curse.Meredith has lost her heart, but will she also lose her life? Or in true fairytale tradition, can true love’s kiss save the day?

Mijn mening

Ik ben gek op boeken over heksen, ben een grote fan van Buffy en Charmed en daar deed het begin van ‘The Witch’s kiss’ van Katharine & Elizabeth Corr me zeker aan denken. Dat nodigde me ook uit om verder te gaan lezen.

De opbouw van het verhaal, om Merry’s familiegeschiedenis te leren kennen, neemt veel tijd in beslag. Tijd die misschien niet altijd nodig was. Je bent al ruim op tweederde van het verhaal voordat er een beetje vaart in kwam. De ontknoping volgt daar vrij snel op en die voelde wat mij betreft niet heel goed uitgewerkt. Het is een prima ontknoping, daar niet van, maar toen ik zag dat ‘The Witch’s kiss’ nog een vervolg had, was ik ‘bang’ voor een open einde.

Het einde is helaas niet open, het nodigt voor mij niet echt uit om het volgende deel te gaan lezen. Ja, er zijn wat kleine dingen die ik zou willen weten, maar ik zal er niet wakker van liggen als ik het niet te weten kom. Dat vond ik erg jammer, ik had namelijk een mega cliffhanger verwacht. Die krijg je niet en dat voelt een beetje onbevredigend aan.

Dat een boek een gesloten einde heeft, vind ik prima, maar ik snap niet helemaal waar het vervolg over zou moeten gaan. Het intrigeert niet en toen ik op zoek ging naar het tweede deel, kwam ik er zelfs achter dat het een trilogie gaat worden! Aan de ene kant ben ik dan wel benieuwd waar de zussen Corr over zullen gaan schrijven, maar aan de andere kant voelt het uitgemolken aan. Nee, ik vond het verhaal prima, maar heb niet de behoefte om verder te lezen.

Eindoordeel

Verhalen over heksen zijn tof, maar waar ‘The Witch’s kiss’ een prima vermakelijk verhaal is, snap ik niet goed waarom er nog twee delen achteraan komen. Het einde is gesloten en nodigt wat mij betreft niet uit om verder te lezen. Een gemiste kans voor Katharine & Elizabeth Corr.

Specificaties

The Witch's kiss by Elizabeth Corr, Katharine Corr
Series: The Witch's Kiss #1
Published by HarperCollins Publishers
Genres: Young Adult
Pages: 320
ISBN: 9780008182984

Koop bij bol.com

Je kunt het boek ook via de Book Depository bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *