Val – Cis Meijer

9200000040653260

Een rotte geur dringt mijn neus binnen. Natte steentjes, verdroogde resten aarde, kleverige spinrag en ik wil niet weten wat voor dode insecten. Het is alsof ik in een open graf woel… Na de zomer zou Liv naar dezelfde highschool gaan als haar urban climbing- en hartsvriendin Sofia in New York. Maar terwijl Liv de weken aftelt, gedraagt Sofia zich op Skype steeds vreemder. Hun laatste telefoongesprek eindigt in ruzie. Dan ontvangt ze van Sofia een appje: HET SPIJT ME. ALLES KOMT GOED! Een dag later bereikt Liv het afschuwelijke nieuws dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt aan Sofia’s doodsoorzaak. Was het echt een ongeluk? Liv besluit toch naar New York te vertrekken, urban climbing-stad bij uitstek. Met gevaar voor eigen leven gaat ze op zoek naar de waarheid achter Sofia’s verdwijning.

Mijn mening

Als je je tramhalte bijna voorbij laat gaan en zo te laat op je werk komt, als je helemaal in een boek verzonken bent, dan ben je een heel goed boek aan het lezen. Dat gebeurde mij met ‘Val’ van Cis Meijer. Ook dit boek is te lezen via de ‘Vakantiebieb‘ app van de bibliotheek en stond hoog op mijn lijstje om te lezen.

‘Val’ van Cis Meijer zuigt je vanaf de eerste pagina het verhaal in en laat je niet meer los. Wat heb ik genoten van deze retespannende jeugdthriller! Ik las eerder al een thriller van Cis Meijer en mocht ik haar ontmoeten. Behalve dat ik Cis Meijer een hele leuke vrouw vind, vind ik haar boeken ook onwijs tof. Laat je vooral niet tegenhouden door het plakkaat ‘jeugdthriller’ want ook ‘Val’ zit geweldig in elkaar.

Het einde! Dat had ik echt niet zien aankomen en vond ik misschien nog wel het beste van het hele verhaal. Ik heb zo onwijs genoten van ‘Val’, dat de rest van de boeken van Cis Meijer ook op mijn verlanglijstje gaan. En ik zie ook dat er in oktober een nieuw boek van haar uit komt, dus daar kijk ik zeker naar uit!

Eindoordeel

Vanaf het begin werd ik in ‘Val’ van Cis Meijer gezogen. Het is spannend tot de laatste pagina en de ontknoping kwam voor mij als een complete verrassing. Zo onwijs van genoten en ik kan niet wachten tot oktober!

Specificaties

Val by Cis Meijer
Published by De Fontein
Genres: Jeugd
Pages: 240
ISBN: 9789026138270

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *