Een fijne neus voor liefde – Stacey Lee

9200000076194801

‘De meeste mensen weten niet dat liefdesverdriet naar bosbessen ruikt.’
Mimosa en haar moeder zijn de laatste aromateurs op aarde. Met behulp van hun uitzonderlijke reukvermogen kunnen ze liefdesdrankjes maken waarmee ze verliefde mensen helpen, en dus is Mimosa voorbestemd voor een leven lang plukken, wieden en brouwen. Maar bovenal moet ze zorgen dat ze zelf nooit verliefd wordt, want dat zou haar sublieme reukvermogen schaden.
Als ze per ongeluk een elixer aan de verkeerde vrouw geeft – een onvergeeflijke fout die ze beslist niet aan haar moeder durft op te biechten! – loopt alles al snel uit de hand. Er is maar één manier om het goed te maken, en de enige die haar daarbij kan helpen is Court, een van de populairste jongens van school. En dan gebeurt net datgene wat absoluut niet mag: ze wordt verliefd!

Mijn mening

‘Een fijne neus voor liefde’ is een grappige en luchtige young adult met een bijzondere noot (hahahaha), waarbij Mimosa (of Mim) met behulp van haar neus probeert mensen te koppelen. Haar moeder heeft haar vertelt dat aromateurs niet verliefd mogen worden, omdat dan hun reukvermogen verdwijnt. Naast aromateur wil Mim ook een normale tiener zijn, ze gaat dan ook naar school en probeert een normaal leven te leiden. Dit lukt niet helemaal en dan gebeurt het onvermijdelijke: ze wordt verliefd.

Uiteindelijk komt Mim achter haar ware zelf en dan loopt natuurlijk alles goed af. Van begin tot eind heb ik genoten van dit superleuke verhaal. Stacey Lee heeft het ideale zomerverhaal geschreven, met een bijzonder verhaal, wat lekker wegleest en gegarandeerd een glimlach op je gezicht zal brengen.

Je hoeft geen bijzonder uitgewerkt verhaal te verwachten, maar wel een fijn boek wat je zeker weten zal vermaken tijdens een dagje strand. En wat je volgende zomer zeker nog een keer wilt lezen, dit boek blijft zeker even hangen. Niet een tussendoor romannetje, maar net een stapje verder.

Eindoordeel

Stacey Lee heeft met ‘Een fijne neus voor liefde’ een fijne zomer YA neergezet. Eentje die net iets meer blijft hangen, maar die wel lekker wegleest. Ideaal voor een dagje strand of zwembad!

Specificaties

Een fijne neus voor liefde by Stacey Lee
Translator: Angelique Verheijen
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9789402727500

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *