Annabel Lee – Mike Nappa

9200000075940308

In deze bloedstollende thriller van Mike Nappa wordt de tiener Annabel Lee Truckson samen met een waakhond door haar mysterieuze oom in een militaire bunker onder de grond gestopt. Een verklaring krijgt ze niet. Het laatste wat haar oom tegen haar zegt, zijn een paar Duitse woorden en het bevel: ‘Doe de deur voor niemand open, hoor je? Ook niet voor mij.’
Boven de grond zijn twee detectives, een voormalige sluipschutter genaamd The Mute en een raadselachtige ‘Dr. Smith’ op zoek naar Annabel. Hoe weten ze van haar bestaan? Wie wil haar bevrijden? En waarom wil de ander haar voor altijd gevangen houden? En wie vindt haar als eerste?

Mijn mening

Het begin van ‘Annabel Lee’ van Mike Nappa is veelbelovend: spannend en intrigerend. Maar de zoektocht naar Annabel Lee duurt lang, wat mij betreft veel te lang. De ontknoping lijkt dan ook niet goed uitgewerkt, voelt te afgeraffeld en lijkt alsof Mike Nappa meer aan de opbouw van het verhaal heeft gewerkt en haast had om er een einde aan te breien.

Daarnaast vond ik de ontknoping te vergezocht en bijna niet passen bij de rest van het verhaal. Bijna alsof Mike Nappa een bijzondere afsluiting wilde, maar niet goed genoeg nadacht over wat hij wilde. Wat voor ontknoping dan wel had willen zien, weet ik niet, maar het begon voor mij veelbelovend. Het is een originele opzet die je op het puntje van je stoel laat zitten en waar je echt doorheen vliegt.

‘Annabel Lee’ was voor mij dan ook een boek wat behoorlijk tegenviel. Als Mike Nappa het begin doorgezet had richting het einde was het veel beter geweest. Ik heb flink wat thrillers gelezen, maar deze zal niet in mijn rijtje favorieten blijven staan. Helaas!

Eindoordeel

Mike Nappa begint ‘Annabel Lee’ veelbelovend. Het is een thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar het einde valt dusdanig tegen dat het hele verhaal in het niet valt.

Specificaties

Annabel Lee by Mike Nappa
Translator: Willem Keesmaat
Published by Uitgeverij Kok
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789043528450

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *