De meisjes – Emma Cline

9200000057346118

Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.

Mijn mening

De hype over dit boek heeft ervoor gezorgd dat dit boek zo lang op mijn verlanglijstje stond. Maar ik kwam pas aan het lezen toe doordat ‘De meisjes’ van Emma Cline in de Vakantiebieb app staat. Niet de fijnste manier om te lezen (op mijn mobiel), maar zeker wel een aanrader om uit te proberen. Goed, dat terzijde, het gaat hier om het boek zelf.

‘De meisjes’ gaf me van begin tot eind een beklemmend gevoel. Het feit dat een volwassen man en vrouw zo’n invloed kunnen hebben op een jong meisje is heel eng. Bijna nog enger is het feit dat ze dit grotendeels bewust doen. Brrr, daar moest ik echt niet teveel over nadenken, want daar kreeg ik echt de kriebels van.

Dat hield me tijdens het lezen wel geboeid en doordat Emma Cline afwisselt tussen heden en verleden, ga je vrij snel door het boek heen. Er worden kleine hints gegeven over wat er gebeurd is die zomer en daardoor wil je ook door blijven lezen, omdat je wilt weten wat er precies gebeurd is.

Helaas vond ik het einde niet zo goed. Het voelde afgeraffeld en vooral onbevredigend, alsof er een groot deel zou moeten komen maar Emma Cline ineens geen zin meer had om te schrijven. Heel raar en hierdoor vond ik dit boek ook de hype niet waard.

Eindoordeel

‘De meisjes’ van Emma Cline is behoorlijk gehyped en dat zorgde bij mij voor hoge verwachtingen. Die kwamen helaas niet uit. Het einde was onbevredigend en ik had er echt meer van verwacht. Jammer!

Specificaties

De meisjes by Emma Cline
Translator: Tjadine Stheeman
Published by Lebowski
Genres: Roman
Pages: 304
ISBN: 9789048826148

Koop bij bol.com

2 thoughts on “De meisjes – Emma Cline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *