Kraai & Koninkrijk – Leigh Bardugo (De Kraaien #2)

9200000059268485

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven – ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit. Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

Mijn mening

‘Kraai & Koninkrijk’ is het vervolg op ‘List & Leugens‘ van Leigh Bardugo. Het eerste deel vond ik echt megatof en deed me denken aan een soort ‘Ocean’s eleven’. Ik was dan ook benieuwd naar het vervolg hierop. Ik leende het boek bij de bibliotheek en las het binnen een weekend uit.

Dit deel zit, erop terugkijkend, geniaal in elkaar. Kaz is echt het megabrein achter de organisatie en denkt zo’n twintig stappen verder dan ieder ander. Als ik op het verhaal terug kijk, is het leuker dan tijdens het lezen zelf.

Naar mijn idee ging alles mis en zat er elke keer wel een andere wending aan de plannen die de Kraaien maakte. En dat ging eigenlijk het hele boek zo door en dat ging me soms wel een beetje tegen staan. Jammer, want dat ontnam me echt het leesplezier op momenten, terwijl het achteraf zo tof is. Ik had er echt meer van verwacht en dat kwam er wat mij betreft niet helemaal goed uit tijdens het lezen.

Eindoordeel

Waar ‘List & Leugens’ heel tof was tijdens het lezen, was ‘Kraai & Koninkrijk’ achteraf gezien beter als je erop terug kijkt. Tijdens het lezen was het niet altijd even leuk en dat vond ik echt jammer.

Specificaties

Kraai & Koninkrijk by Leigh Bardugo
Translator: Merel Leene
Series: De kraaien #2
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 622
ISBN: 9789020679465

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *