Het eiland – John Grisham

9200000075854474

Bij een brutale roof uit de zwaarbeveiligde bibliotheek van de universiteit van Princeton worden vijf manuscripten van F. Scott Fitzgerald ontvreemd. Hoewel de toegesnelde politie er met de neus bovenop staat, weten de daders te ontkomen. De waarde van de unieke werken wordt op enkele tientallen miljoenen dollars geschat en de diefstal is groot nieuws. Maar ondanks alle inspanningen van de FBI, blijven de manuscripten spoorloos.

Zes maanden na de spectaculaire diefstal reist schrijfster Mercer Mann af naar Camino Island in het zonnige Florida, waar zij een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Mercer is echter niet teruggekeerd om herinneringen op te halen. Haar missie is om contact te leggen met Bruce Kable, de charismatische eigenaar van de Island Books-boekwinkel. Bruce heeft een voorkeur voor mooie vrouwen, fijne spijzen en goede dranken. En voor zeer zeldzame boeken…

Mijn mening

Ik lees al zo lang ik me kan herinneren (nou ja…) boeken van John Grisham. Toch is het al even geleden dat ik voor het laatst een boek van hem las. Toen ik begon in ‘Het eiland’ wist ik weer waarom ik zo’n fan ben van de boeken van John Grisham. Het voelde namelijk echt aan als een ouderwetse John Grisham.

Het is een echte slowread, het tempo ligt laag maar vanaf het begin wil je weten wat er met die manuscripten is gebeurd. Het mysterie houdt je nieuwsgierig en Mercer was ook een personage waar ik me mee kon identificeren. Er zit een vleugje romantiek in en het einde is tof opgezet.

‘Het eiland’ geeft je (naar mijn idee) een realistisch kijkje in de wereld van eerste drukken, kunstdiefstal en het werken in een kleine boekhandel. Het straalt soms gemoedelijkheid uit, maar er blijft altijd op de achtergrond een vleugje spanning hangen, dat vind ik zo tof gedaan. Daarnaast was het een soort trip down memory lane, naar de tijd dat ik echt heel veel John Grisham boeken las. Heerlijk!

Eindoordeel

‘Het eiland’ van John Grisham is een ouderwetse John Grisham. Gemoedelijk maar altijd met een vleugje spanning op de achtergrond. Genieten van begin tot eind.

Specificaties

Het eiland by John Grisham
Translator: Jolanda te Lindert
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789400508996

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *