Omhulde stad – Ransom Riggs (Mevrouw Peregrine #2)

9200000022704721

Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

Mijn mening

‘Omhulde stad’ is het tweede deel in de serie over de kinderen van mevrouw Peregrine. Ransom Riggs had me met ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine‘ al overgehaald van zijn bijzondere schrijfstijl. Dit is opnieuw een fijne maar soms wat creepy young adult waarbij de foto’s zo’n mooie toevoeging zijn bij het verhaal.

Je fantasie gaat al op de loop met de beeldende schrijfstijl van Ransom Riggs, maar door de toevoeging van de foto’s kun je je nog beter inleven in het verhaal. Dat zorgt echt voor een extra dimensie en is ook heel origineel.

Het enige minpunt aan ‘Omhulde stad’ vond ik de opbouw. Naar mijn idee duurde dit te lang en dat had wat mij betreft wel wat minder gemogen. Er gebeurde elke keer weer iets voordat het verhaal tot zijn ontknoping kwam dat ik het soms een beetje vervelend vond. Daarnaast is het boek belachelijk zwaar, waar dit aan ligt weet ik niet, maar poeh, ik heb me ongeveer kapot gesjouwd toen ik dit boek meenam van de bibliotheek.

Behalve die twee minpunten heb ik weer onwijs genoten van ‘Omhulde stad’. Ransom Riggs is een zeer getalenteerde schrijver die heel origineel oude bizarre foto’s gecombineerd tot een geweldig verhaal. Het vervolg (Bibliotheek der zielen) staat alweer hoog op mijn verlanglijstje.

Eindoordeel

‘Omhulde stad’ is opnieuw een tof verhaal waarbij de kinderen van mevrouw Peregrine opnieuw op avontuur gaan. Ransom Riggs combineert oude foto’s voor een hele toffe leesbeleving die je fantasie op hol brengt. Heerlijk genieten dus!

Specificaties

Omhulde stad by Ransom Riggs
Translator: Tine Poesen
Series: Mevrouw Peregrine #2
Published by Clavis
Genres: Young Adult
Pages: 435
ISBN: 9789044821802

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *