Opstaan – Jackie van Laren

9200000075963468

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Mijn mening

‘Opstaan’ van Jackie van Laren is het vervolg op ‘Vallen‘, waar ik echt gek op was. Tot ik het boek opensloeg had ik me niet gerealiseerd dat ‘Opstaan’ het vervolg was en toen was ik bijna nog blijer dan ik al was.

Jackie van Laren weet me altijd compleet omver te blazen, ik geniet met volle teugen van haar boeken en dat was bij ‘Opstaan’ zeker niet anders. Het feit dat Anne en Rory niet meer samen zijn, brak mijn hart even maar het feit dat ik meer over hen kon lezen was echt zo fijn. Ik kan echt verdrinken in de boeken van Jackie van Laren en ontsnap echt even aan de realiteit tijdens het lezen. Aan het eind van ‘Opstaan’ baalde ik ook echt dat het boek uit was en wilde meer van Anne en Rory.

Ik vond ‘Opstaan’ zo fijn dat ik stukjes heb voorgelezen aan mijn man, hardop heb gelachen en zeker aan het eind wel een traantje heb weggepinkt (op een goede manier dan!). Jackie van Laren heeft me ook met dit boek weer een heerlijke tijd gegeven en ik kan opnieuw niet wachten op haar nieuwe boek.

Eindoordeel

‘Opstaan’ is het vervolg op ‘Vallen’, dat je zeker wel gelezen moet hebben als je het complete verhaal wilt snappen. Maar opnieuw heeft Jackie van Laren me vanaf begin tot eind compleet van de wereld afgesloten, ik genoot van Anne en Rory en wilde alleen maar meer. I laf it!

Specificaties

Opstaan by Jackie van Laren
Published by Boekerij
Genres: Chicklit
Pages: 336
ISBN: 9789022581131

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *