Post mortem – Emelie Schlepp

Post mortem

Op een vroege ochtend wordt een vrouw zwaargewond en mishandeld aangetroffen in haar appartement in Norrköping. Ambulancebroeder Philip Engström probeert haar leven te redden, maar het gaat mis. Kort daarna wordt een tweede slachtoffer op eenzelfde wijze aangetroffen en Philip begint te vermoeden dat de moorden te maken hebben met een geheim uit zijn verleden. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de dader te berechten. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: Danilo, de man die ze liever zou vergeten, is ontsnapt en dwingt haar, opnieuw, haar grenzen – en de wet – te overtreden.

Mijn mening

‘Post mortem’ is het vervolg op ‘Narcotica‘ van Emelie Schepp. Waar Narcotica prima losstaand te lezen was, vond ik dat bij ‘ Post Mortem’ minder. Je hebt zeker wel wat voorkennis nodig over de personages om het gehele verhaal goed te kunnen volgen.

Het begin van ‘Post mortem’ is niet per se heel spannend, het is vooral opbouwend. Dat is even inkomen en de vaart zit er dan ook zeker niet gelijk in. Tot ongeveer de helft van het boek is het opbouwend, daarna kom je in een stroomversnelling terecht en is het verhaal onwijs spannend. Je hebt die opbouw wel nodig maar het tempo ligt vrij laag.

Doordat Emelie Schepp het verhaal afwisselend uit verschillende personages vertelt, krijg je steeds kleine stukjes informatie, waardoor je toch nieuwsgierig gemaakt wordt. Het tempo wordt daardoor in de loop van het boek zeker wel opgevoerd. Dan volgt het einde met de verrassende ontknoping en je hebt een topboek waar je zeker van zult genieten.

Eindoordeel

Voor ‘Post mortem’ van Emelie Schepp moet je zeker wel de voorgaande delen gelezen hebben, wil je het verhaal compleet snappen. De langzame opbouw wordt gevolgd door een spannende en verrassende ontknoping, waardoor het zeker een fijn boek is.

Specificaties

Post mortem by Emelie Schepp
Translator: Corry van Bree
Series: Jana Berzelius #3
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789026142536

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *