Gebroken vleugels – Sandra Berg

Gebroken vleugels

De talentvolle Sofie wil het maken als danseres. Een van de drijfveren achter die droom is dat ze haarzelf en haar jongere broer wil losmaken uit het criminele milieu waarin ze nu leven. Dan overlijdt totaal onverwacht haar broer en ziet Sofie geen reden meer om verder te gaan met streetdance. Het enige lichtpuntje in haar leven is Björn, op wie ze smoorverliefd wordt en bij wie ze zich veilig voelt. Maar is hij ook veilig bij haar?

Mijn mening

De samenvatting van ‘Gebroken vleugels’ vond ik zo tof klinken, dat ik erg benieuwd was. Het klinkt als een heerlijk verhaal, waarbij de boodschap vooral is dat je je dromen moet volgen. Dat is ook zeker de boodschap en het verhaal heeft ook zeker veel potentie, maar het komt er niet uit.

Het voelde oubollig aan, vooral omdat het zich in het heden afspeelt. De muziek was vooral uit de jaren negentig en eerder, wat voor mij ouderwets aanvoelde. Er zijn zeker goede nummers van nu die hiervoor gebruikt konden worden en dat vond ik jammer. Ik had het gevoel alsof Sandra Berg heel hip en happening over wilde komen met ‘Gebroken vleugels’ maar juist de connecte met nu miste. Wat mij betreft was het niet gek geweest als dit boek tien of twintig jaar geleden was uitgegeven.

Behalve dat ouderwetse gevoel was het verhaal verder prima, er zaten wat spannende stukken in, maar ik vond het vooral voorspelbaar en soms irriteerde ik me aan de reacties van Sofie en Bjorn zelf. Die vond ik niet altijd realistisch.

Eindoordeel

Nee, ‘Gebroken vleugels’ was niet het boek voor mij. Ouderwets en voorspelbaar, met soms wat spannende stukken. Het had veel potentie, maar Sandra Berg heeft wat mij betreft veel laten liggen.

Specificaties

Gebroken vleugels by Sandra Berg
Published by Zomer & Keuning
Genres: Roman
Pages: 240
ISBN: 9789401909990

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

2 thoughts on “Gebroken vleugels – Sandra Berg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *