Dagje weg: Wildlands Emmen

Olifant

In onze vakantie een paar weken terug, gingen we naar het vernieuwde dierenpark in Emmen: Wildlands. Dit park is compleet vernieuwd en noemt zichzelf nu een ‘Adventure zoo’. We zijn hier een aantal jaar geleden geweest, toen het nog Dierenpark Emmen heette en waren dus ook benieuwd hoe het er nu uitzag.

Wildlands Emmen is nu meer gericht op kinderen, er zijn diverse attracties, klimtoestellen en informatie gericht op kinderen. Wat op zich helemaal prima is, maar als je geen kinderen hebt, is dat wel jammer.

Vlinder

Het park is ruim opgezet, de dieren hebben meer ruimte en er is gekozen voor een stuk minder dieren. Voor de dieren is dat zeker een pluspunt en voor je stappenaantal al helemaal, want je maakt een flinke wandeling als je er een dag doorbrengt. Wat ik erg leuk vond was de vlindertuin, waar overigens ook nog een krokodil zou moeten zitten, maar die konden we niet vinden.

Je kunt er met een grote truck tussen de giraffen door rijden, je kunt met een bootje door een soort riviertje heen varen en je loopt tussen de aapjes door. Dat zijn echt toffe dingen en die zijn ook goed uitgewerkt. Maar ik vond het jammer dat je bij de stokstaartjes over een loopbrug liep en ze dus niet goed kon bewonderen. Ook vond ik de opzet van sommige plekken niet helemaal optimaal (met een grote groep mensen kun je dieren niet allemaal even goed zien) en voor volwassenen vond ik het park iets minder.

Vogel

Wildlands Emmen vond ik een leuke dierentuin waarbij ze echt aan de dieren hebben gedacht én aan het vermaak van kinderen. Maar als volwassene is het leuk om één keer naartoe te gaan en dan heb je het wel gezien. Dat vind ik jammer want bijvoorbeeld Blijdorp kan ik wel regelmatig bezoeken. De prijs vind ik overigens ook behoorlijk, je betaalt als volwassene €29 als je je toegangskaart online besteld.

Wil je meer van mijn Wildlands Emmen foto’s zien, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *