Om nooit te vergeten – Thomas Olde Heuvelt

IMG_20170619_105653

Om nooit te vergeten is een bundel korte verhalen van Nederlands talent Thomas Olde Heuvelt, die eerder internationaal doorbrak met HEX. Stephen King noemde zijn werk ‘briljant en volstrekt origineel’.

Voor het eerst zijn nu vijf van zijn verhalen gebundeld. Twee ervan werden nooit eerder gepubliceerd. De verhalen delen thema’s over leven en dood, verlies of liefde. De meeste spelen zich af op het grensgebied van het magisch-realistische. Sommige verhalen zijn schitterend, andere griezelig en volstrekt onweerstaanbaar. Maar allemaal zijn het verhalen om nooit te vergeten.

Om nooit te vergeten bevat de volgende verhalen:
Je weet hoe dit verhaal gaat
De jongen die geen schaduw wierp
De Inktlezers van Doi Saket
De vis in de fles
Hertenhart en gembertimbaaltjes

Mijn mening

Ik las Hex vorig jaar en was onder de indruk van de schrijfstijl van Thomas Olde Heuvelt. Ik was dan ook benieuwd naar dit boekje, dat diverse verhalen bevat die hij door de jaren heen heeft geschreven. Allemaal hebben ze een korte inleiding door Thomas Olde Heuvelt zelf en het zijn eigenlijk ook allemaal verschillende genres.

Dat maakt het lezen afwisselend en in sommige verhalen zat ook zeker een diepere betekenis. Maar, wat ik de kracht van Thomas Olde Heuvelt vind is die griezelige verhalen en dat is er maar één in dit boek. Dat vond ik echt heel jammer want dat was ook het verhaal waar ik het meest van heb genoten. Ik hoop dan ook dat zijn nieuwe boek weer een griezelverhaal zal bevatten!

De rest van de verhalen is zeker niet slecht, maar spraken me ook echt minder aan dan ‘Je weet hoe dit verhaal gaat’. De verhalen zetten me aan het denken, maar echt genieten zoals het eerste verhaal, nee dat lukte helaas niet.

Eindoordeel

‘Om nooit te vergeten’ bevat vijf korte verhalen van Thomas Olde Heuvelt, nu gebundeld in één boek. Doordat de genres uiteenlopend zijn, zal dit iedereen aanspreken, maar het griezelverhaal vond ik toch echt het beste!

Specificaties

Om nooit te vergeten by Thomas Olde Heuvelt
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Mysterie
Pages: 144
ISBN: 9789024578627

Koop bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *