Dinsdag doordacht #5

35908090e7f2d5f87c5fe9ce7c39f650

Ouder worden, we doen het allemaal. En elk jaar kijk ik rond mijn verjaardag terug op het afgelopen jaar en probeer ik ook een beetje naar de toekomst te kijken. Dit jaar word ik 35 (zaterdag, mocht je het willen weten!) en heb ik het gevoel dat ik volwassen moet zijn.

Maar zo voelt het nog niet. Ik heb niet het idee dat ik mijn leven op orde heb (wat houdt dat dan in?) en dat ik al veel gedaan heb van wat ik zou willen.

Wat ik zou willen? Een groter huis, een paar reizen maken, vast werk. Maar de eerste twee dingen op mijn lijstje, kan ik pas bereiken als ik vast werk heb. En laat dat nou zijn waar ik al drie jaar mee worstel.

Maar aan de andere kant, ik heb wel leuk werk, ook al zijn het niet de uren die ik graag zou willen. Ik heb megaveel leestijd én een onwijs leuk blog waar ik nog elke dag blij van word. Ik ben gezond, heb een lieve dude en lieve vrienden en familie om me heen. Ik heb geen geldzorgen en woon niet in een bouwval.

Al met al mooie dingen om blij mee te zijn en ik denk dat het juist goed is om daar bij stil te staan, in plaats van wat ik allemaal zou willen. Dromen en doelen zijn goed, dat maakt het leven interessanter, maar soms is het gewoon lastig om te zien waar je vandaan bent gekomen, in plaats van waar je naartoe wilt.

One thought on “Dinsdag doordacht #5

  1. Zo herkenbaar! Voor mij komt de 30 dichterbij en hoewel ik niet mag klagen over waar ik sta in het leven – net als jij! – knaagt er toch altijd dat gevoel van “had ik al verder moeten staan, meer moeten hebben, meer moeten gedaan hebben?” … Maar hoe dan ook: 35 jaar Femke op de planeet dat moet toch wel gewoon gevierd worden, geniet ervan meid! ;-) xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *