Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Saénz

9200000076194887

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Mijn mening

Dit boek werd me aangeraden door Evelyn van Boekhandel Westerhof en ik moet zeggen: het heeft me zeker niet teleurgesteld. Integendeel zelfs. Vanaf het moment dat ik het boek opende, wilde ik niet stoppen met lezen, maar aan de andere kant ook niet verder lezen omdat ik zo lang mogelijk van het boek wilde genieten. Dat laatste lukte niet, want ik las het boek binnen een dag uit.

Benjamin Alire Saénz heeft zo’n fijne manier van schrijven dat ik op elke bladzijde van ‘Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum’ wel een quote kon vinden die ik wilde onthouden. Ik wilde Aristoteles (oftewel Ari) vanaf het begin in mijn armen sluiten en hem vertellen dat het oké is om je zo te voelen zoals hij zich voelde. Ik herkende veel van mezelf in Ari, maar ook Dante heb ik in mijn hart gesloten.

Ari & Danet zijn ontroerend, lief, spreken vaak de waarheid en ik wou dat ze echt waren, zodat ik heel veel tijd met deze prachtige personages door kon brengen. Ik kan alleen maar alles beamen wat al over dit boek is gezegd: GA DAT LEZEN!!! Ik kan het je van harte aanraden, maar probeer dan wel wat rustiger te lezen dan dat ik deed.

Eindoordeel

‘Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum’ is een prachtig boek, zo’n mooi boek waarvan je wilde dat je het nooit gelezen had, omdat het nooit meer zo mooi wordt als die eerste keer dat je het leest. Waardeer elke pagina, want Benjamin Alire Saénz heeft ze zo prachtig mogelijk geschreven dat je er alleen maar van kunt genieten.

Specificaties

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum by Benjamin Alire Saénz
Translator: E. Mary
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9789463491105

Koop bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *