Een leven in stukken – Bryan Cranston

Een leven in stukken

Bryan Cranston, de man die beroemd werd als Walter White uit Breaking Bad, speelde zijn eerste rol als zevenjarige in een reclamespot. Met zijn oudere broer speelde hij hele scènes na uit films die ze in de plaatselijke bioscoop zagen. Tot zijn vader spoorloos verdween. Acteren werd aan de kant geschoven, misschien in een onbewuste poging om los te komen van zijn afwezige vader. Hij werd politieagent. Tot hij op een dag, tijdens een roadtrip, het licht zag en oog in oog stond met zijn authentieke roeping. Acteren: dat was wat hij met zijn leven wilde doen. Met veel humor en een bijzondere nederigheid is Cranston de chroniqueur van zijn onwaarschijnlijke opgang van soapacteur tot wereldster. Geen onderwerp gaat hij uit de weg, zoals weinigen dat durven. Cranston heeft veel te zeggen over aangeboren talent, over de voordelen, de nadelen en het onderhoud ervan. Uiteindelijk gaat Een leven in stukken over de noodzaak en de kracht van hard werken.

Mijn mening

Bryan Cranston ken ik als acteur uit Breaking Bad, waarin hij zo’n geweldige rol neerzette, dat ik gelijk groot fan was. Je kent hem misschien ook uit Malcolm in the Middle, waar hij de vader van Malcolm speelde. Nu heeft Bryan Cranston zijn autobiografie geschreven en ik moet zeggen: dit was heel leuk om te lezen. Ik vloog werkelijk door het boek heen en dat heb ik niet vaak met (auto)biografieen. Bryan Cranston is eerlijk, grappig, rauw en interessant.

Daarnaast doet hij zich niet zielig voor, ondanks de lastige jeugd die hij heeft gehad kan hij dat goed uitleggen en relativeren. Vanaf het begin van het boek voelt het alsof je bij hem aan de keukentafel zit en hij je zijn levensgeschiedenis vertelt.

Dat zijn leven niet gemakkelijk was en hoe dat verlopen is tot hij eigenlijk in Malcolm in the Middle en Breaking Bad terecht kwam, vertelt hij rauw en eerlijk. Hij heeft geen zelfmedelijden en dat is fijn. Er zit zelfs voor een groot deel een soort zelfspot en humor in. Het leest zeker niet als een saaie autobiografie waarbij feiten opgesomt worden. Zeker het deel over Breaking Bad vond ik heel leuk, helemaal als je de serie hebt gezien is het interessant.

Eindoordeel

‘Een leven in stukken’ van Bryan Cranston is vermakelijk en interessant en voelt grotendeels intiem aan. Ben je fan van Breaking Bad, dan is het zeker een aanrader om te lezen.

Specificaties

Een leven in stukken by Bryan Cranston
Translator: Hans E. Van Riemsdijk
Published by Manteau
Genres: Autobiografie
Pages: 288
ISBN: 9789022331828

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *