Helemaal het einde – Lisette Jonkman

IMG_20170617_152157

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Mijn mening

Als Lisette tweet of instagrammed, word ik altijd blij. Ze weet me 9 van de 10 keer aan het lachen te maken óf ik herken mezelf in haar uitspraken. Vanaf het moment dat ze het over ‘Denk maar niet dat het een liefdesliedje is’ (de oude titel van dit boek) had, zat ik al vol verwachting uit te kijken naar de release. Door omstandigheden heeft Lisette Jonkman hier lang op zitten broeden en dat kun je merken. Ik vond het vooral volwassen en polished aanvoelen. Het klopte helemaal en ik had het gevoel alsof het bijna perfect was, precies zoals Lisette het bedoeld had.

Als je fan bent van de humor die Lisette Jonkman in haar boeken stopt, hoef je niet bang te zijn. ‘Helemaal het einde’ zit tot de puntjes goed in elkaar, maar heeft ook nog steeds de grappen waarbij je keihard moet lachen (tot het punt dat bij mij bijna de cola door m’n neus naar buiten kwam.. HEMMENAKS!). Maar naast de humor zitten er ook mooie levenslessen in en moest ik echt wel een traantje wegpinken aan het einde.

Het enige jammere aan dit boek.. Dat ik het niet neer kon leggen en dus binnen een dag door dit boek was. En dat ik weer zo’n lange tijd op een nieuw boek van Lisette Jonkman moet wachten.

Eindoordeel

Tja, ‘Helemaal het einde’ van Lisette Jonkman is wat mij betreft helemaal het einde. Ik genoot van begin tot eind, heb moeten lachen en huilen en vind het bijna jammer dat ik het niet nog een keer voor de eerste keer kan lezen. Heel veel liefde voor dit boek.

Specificaties

Helemaal het einde by Lisette Jonkman
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Chicklit
Pages: 480
ISBN: 9789024578252

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *