Ragdoll – Daniel Cole (William Fawkes #1)

9200000071452205

Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Mijn mening

De opzet van ‘Ragdoll’ deed me vanaf de eerste pagina al denken aan de boeken van M.J. Arlidge. Voor mij houdt dit in dat ik gelijk lekker in het boek zat en heb dan ook van begint tot eind genoten van deze thriller. Doordat je niet weet hoe het af zal lopen, maar je wel op de hoogte bent van de dodenlijst, zorgt dat voor een hoop spanning door het hele boek heen.

Daniel Cole heeft een fijne schrijfstijl en de personages zijn heel goed uitgewerkt. Vooral Wolf raakte me vanaf het begin, hij is mysterieus en je wilt ook weten wat er in zijn hoofd om gaat. Je kunt wel merken dat ‘Ragdoll’ het eerste deel in de serie over William Fawkes (Wolf) is en dat Daniel Cole zich voorbereid op de rest van de serie.

Ik ben na het einde benieuwd hoe het verder gaat. Dat einde was verrassend en zeker heel origineel. Daarnaast vind ik de vormgeving van het boek echt prachtig, met de rode gebonden open rug. Het past ook zo goed bij de inhoud van het boek. Zeker een boek om even te bekijken in de boekhandel.

Eindoordeel

Met ‘Ragdoll’ heeft Daniel Cole een goed eerste deel in de William Fawkes serie neergezet. Het leest lekker weg en het einde is zeer origineel en nodigt uit om verder te willen lezen. Voor liefhebbers van de boeken van M.J. Arlidge zeker een aanrader.

Specificaties

Ragdoll by Daniel Cole
Translator: Roelof Posthuma
Series: William Fawkes #1
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789024574988

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *