Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge (Helen Grace #5)

IMG_20170610_085310

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Mijn mening

Inmiddels weet je het als lezer van mijn blog waarschijnlijk wel: ik hou van de boeken van M.J. Arlidge. Ik denk elke keer dat zijn boeken niet beter kunnen worden, maar bij elk boek lukt het hem weer om de vorige te overtreffen. Ook met ‘Naar bed, naar bed’ weet M.J. Arlidge meer weer te verrassen.

Net als in de vorige Helen Grace boeken ligt het tempo hoog, door de korte hoofdstukken en het vaak wisselen van POV vlieg je als een mofo door dit boek heen. En dan HOLY MOTHER OF GOD. Als je alles gehad denkt te hebben, weet M.J. Arlidge een complete mindfuck in ‘Naar bed, naar bed’ te gooien. Ik sloeg dit boek dicht met een flink aantal scheldwoorden want dit had ik niet verwacht. M.J. Arlidge heeft vanaf boek 1 duidelijk een verhaallijn voor deze serie in gedachten gehad en die had ik echt niet aan zien komen.

Wat een schrijver zeg! Ik vind het zo bizar knap hoe hij deze verhaallijn heeft uitgewerkt. Je denkt te weten hoe het zit, maar toch echt niet. Gelukkig hoef je niet lang te wachten op het zesde deel in de serie over Helen Grace want dat komt al dit najaar uit!

Eindoordeel

Je snapt het natuurlijk al, dit boek krijgt eigenlijk 10 van de 5 sterren. Ik vind ‘Naar bed, naar bed’ echt het beste deel in de serie over Helen Grace. M.J. Arlidge is een ster en dat komt in dit boek zo goed naar voren. I love it!

Specificaties

Naar bed, naar bed by M.J. Arlidge
Translator: Harmien Robroch
Series: Helen Grace #5
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 368
ISBN: 9789022578599

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *