The creeping shadow – Jonathan Stroud (Lockwood & Co #4)

9200000054501533

Lucy has left Lockwood & Co. A freelance operative, she is hiring herself out to other agencies – agencies that might value her ever-improving skills. But now Lockwood needs her help. Penelope Fittes, leader of the well-renowned Fittes Agency wants Lockwood & Co. – and only them – to locate and remove the ‘Source’ for the legendary Brixton Cannibal. It’s a tough assignment. Made worse by the tensions between Lucy and the other agents – even the skull is treating her like a jilted lover! What will it take to reunite the team? Black marketeers, an informant ghost, a Spirit Cape that transports the wearer, and mysteries involving their closest rivals may just do the trick. But not all is at it seems. And it’s not long before a shocking revelation rocks Lockwood & Co. to its very core…

Mijn mening

Ik hou van de Lockwood & Co boeken. Ze zijn voor mij de perfecte mix van spanning, humor en wat griezelen. Vooral dat griezelelement spreekt me heel erg aan en ik vind de wereld waarin het zich afspeelt ook heel origineel en goed opgezet.

In het vierde deel, ‘The creeping shadow’, gaat Lucy als zelfstandige aan de slag. Dat duurt niet lang want Lockwood heeft haar hulp nodig. Niet geheel onverwacht en ondanks dat ik het goed vind dat Lucy haar eigen pad heeft gekozen, vind ik haar toch beter passen bij Lockwood en George (en Holly dan ook..). Het verhaal ontwikkelt zich op een bepaalde manier waardoor er flink wat verrassingen in zitten.

En dan het einde. OMG. Ik heb echt even met mijn mond open gezeten want die had ik echt niet aan zien komen. Dat Rick Riordan zegt dat Jonathan Stroud een ‘genius’ is, dat snap ik na het lezen van dit boek helemaal. Jonathan Stroud heeft het verhaal van Lockwood & Co duidelijk vanaf de eerste bladzij in zijn hoofd gehad en ik kan echt niet wachten hoe het verder gaat.

Eindoordeel

Jonathan Stroud heeft met ‘The creeping shadow’ misschien wel het beste deel in de Lockwood & Co serie neergezet. De combinatie van spanning, humor en griezelen komen in dit boek helemaal goed naar voren en dat zorgt ervoor dat Lockwood & Co op dit moment echt een van mijn favoriete serie is.

Specificaties

The creeping shadow by Jonathan Stroud
Series: Lockwood & Co #4
Published by Random House UK
Genres: Young Adult
Pages: 560
ISBN: 9780552573153

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *