De meisjes van Manhattan – Fiona Davis

9200000071380319

De New Yorkse Rose heeft haar leven op orde. Ze heeft een nieuwe baan bij een website en is bij haar vriend ingetrokken in het appartementencomplex The Barbizon. Haar enige probleem is dat ze snel met een artikel voor de site moet komen. Haar verhuizing brengt haar op een idee: The Barbizon wordt het onderwerp, waar vroeger beroemde actrices zoals Grace Kelly hebben gewoond. Wanneer ze in de lift de bejaarde Darby McLaughlin ontmoet, die er al sinds de jaren vijftig woont, weet ze het precies: Darby moet centraal staan in het artikel. Het gerucht gaat dat Darby betrokken is geweest bij een schandaal. Ze moet haar er dan wel van zien te overtuigen met haar te praten.
Op ingenieuze wijze wisselen de verhalen van Darby en Rose elkaar af, om te eindigen in een fatale avond.

Mijn mening

Ik zag dit boek bij de nieuwe boeken in de bibliotheek staan en dit klonk als een boek wat ik echt heel leuk zou vinden. Het was niet heeeeel leuk, maar ik heb me tijdens het lezen van ‘De meisjes van Manhattan’ zeker vermaakt.

Doordat de verhaallijnen van Rose en Darby elkaar afwisselen, blijft het verhaal lekker snel lopen en wordt je ook nieuwsgierig gemaakt en gehouden. Je hoopt dat het artikel van Rose goed gaat komen, maar ook wil je weten wat er die fatale avond is gebeurd met Darby.

Dat zorgde er bij mij voor dat ik wilde blijven lezen. Maar het had wat mij betreft nog wel wat beter uitgewerkt mogen worden. Er zaten wat stukjes in waar ik me aan irriteerde en die niet altijd even geloofwaardig over kwamen. Dat zorgt ervoor dat ik het niet een heel erg geweldig boek vind, ik zal het zeker niet nog een keer oppakken.

Maar het heeft me zeker wel vermaakt en voor tussendoor vond ik het een prima boek. Ik vind het zo leuk om dit soort boeken bij de bibliotheek mee te nemen, het zijn boeken die ik zelf niet zou kopen, maar die ik op zich wel wil lezen. En als ze me niet bevallen, stop ik gewoon met lezen. In dit geval heb ik het zeker met plezier uitgelezen en ben ik blij dat ik het meegenomen heb.

Eindoordeel

‘De meisjes van Manhattan’ is het debuut van Fiona Davis en dat kun je merken in de uitvoering. Er zitten wat puntjes van verbetering in, maar over het algemeen is het een fijn boek voor tussendoor wat ik zeker van heb genoten.

Specificaties

De meisjes van Manhattan by Fiona Davis
Translator: Harmien Robroch
Published by Ambo Anthos
Genres: Literaire roman
Pages: 334
ISBN: 9789026337796

[bol_product_links block_id=”bol_593918ab9b9a2_selected-products” products=”9200000071380319,9200000073217330″ name=”meisjes van manhattan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *