A court of wings and ruin – Sarah J. Maas (A court of thorns and roses #3)

IMG_20170512_153602_650

Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin’s maneuverings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit-and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well.

As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords-and hunt for allies in unexpected places.

Mijn mening

Ik keek al sinds ‘A court of mist and fury’ uit naar het derde deel in de serie van Sarah J. Maas. Het duurde even voordat het boek bij mij kwam, dus begon ik alvast met het eboek. Maar jeetje, wat duurde het lang voordat ik echt in het verhaal zat. Ik denk dat ik pas bij hoofdstuk 8 er echt inzat, maar het duurde pas tot ongeveer de helft tot ik het boek niet meer neer wilde leggen. Ik kan me niet herinneren dat dat bij de vorige boeken ook zo was en dat stelde me wel een beetje teleur. Ik heb geen idee of het lag aan het feit dat ik maar steeds een half uur kon lezen, of dat het verhaal zo traag op gang kwam, maar goed.

En toen was ik op vrijdagavond ongeveer op de helft en was ik vastbesloten ‘A court of wings and ruin’ op zaterdag uit te lezen. Gelukkig lag het tempo flink wat hoger in de tweede helft van het boek en vloog ik er doorheen. Sarah J. Maas brak in de tweede helft van het boek een aantal keer mijn hart, liet me tranen van verdriet én blijdschap huilen en zorgde ervoor dat ik het boek op een gegeven moment in de hoek wilde smijten. Door die tweede helft was mijn eindoordeel een stuk hoger dan ik bij het begin had verwacht en ik las het boek inderdaad die zaterdag uit. Ik was gebroken aan het eind van het boek, maar er zat wel een einde aan waar ik mee kan leven.

Ik begreep wel dat Sarah J. Maas nog drie boeken in deze serie zal gaan schrijven, maar niet over Feyre en Rhys. Ik ben benieuwd maar om eerlijk te zijn weet ik niet of ik die boeken ga lezen, aangezien ik het derde deel van de Throne of Glass serie niet heb uitgelezen.

Eindoordeel

Ik had hoge verwachtingen van ‘A court of mist and fury’ en Sarah J. Maas maakte die, zeker in het begin, niet waar. Het was traag en ik kon er maar moeilijk inkomen. Het tweede deel van het boek was een stuk beter, ik huilde van geluk en verdriet en het einde was helemaal goed.

Specificaties

A court of wings and ruin by Sarah J. Maas
Series: A court of thorns and roses #3
Published by Bloomsbury
Genres: Young Adult
Pages: 432
ISBN: 9781408857908

[bol_product_links block_id=”bol_591eb9aab94f0_selected-products” products=”9200000025830387,9200000065138414″ name=”a court of wings and ruin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *