Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray (De vuurvogel #2)

9200000057186992

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen…

Mijn mening

‘Tienduizend hemels boven jou’ is het tweede deel in de Vuurvogel serie van Claudia Gray. Het eerste deel vond ik echt veelbelovend en ik was dan ook benieuwd naar het tweede deel. Maar ja, so many books, so little time. Dus uiteindelijk leende ik deel twee maar in de bibliotheek (mijn nieuwe liefde!) en ondanks dat het even duurde voordat ik erin zat, vond ik ‘Tienduizend hemels boven jou’ ook weer echt een fijn boek.

Zoals gezegd moest ik er even inkomen, maar dat lag meer aan het feit dat ik ‘Duizend stukjes van jou’ zo lang geleden heb gelezen en ik inmiddels in de tussentijd meer dan 100 boeken heb gelezen. Dan duurt het bij mij even voor ik weer in het verhaal zit.

Ik las dit boek met Hemelvaart en dat was het perfecte moment. Even een dag alleen maar lezen (hoewel ik dat wel vaker doe hoor!), en ik zat al gauw in het verhaal over Marguerite. Het feit dat ze weer naar verschillende dimensies reist (en soms zelfs naar dimensies waar ze al eerder geweest is), maakt het verhaal spannend.

Daarnaast zit er ook een flinke plottwist in en zeker op het laatst kon ik het boek niet uit mijn handen leggen. Claudia Gray heeft echt een fijne wereld met toffe details geschetst en gezorgd dat elke dimensie zijn eigen bijzonderheid heeft. Dat maakt het origineel en zorgt het er voor mij voor dat ik super benieuwd ben naar het derde deel.

Eindoordeel

‘Tienduizend hemels boven jou’ is als tweede deel in de Vuurvogel serie een misschien nog spannender deel dan zijn voorganger. Claudia Gray heeft de details van de dimensies goed uitgewerkt en dat maakt het origineel. Ook zitten er spannende stukken in, waardoor je blijft lezen. Ik kan niet wachten op het derde deel!

Specificaties

Tienduizend hemels boven jou by Claudia Gray
Translator: Sandra Hessels
Series: De vuurvogel #2
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9789402710205

[bol_product_links block_id=”bol_59355885d7744_selected-products” products=”9200000057186992,9200000057262023,9200000057664504,9200000071824708″ name=”tienduizend hemels” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *