Chaos & Structure – Mariëlle Brouwer (Structure #1)

9200000075752461

Na een foute avond vol drank wordt Lily wakker naast Eindhovens lokale popidool Mika. Ze heeft een hekel aan de populaire band, die denken dat ze alles maar kunnen krijgen.
Maar als Mika haar maar niet met rust laat en ze hem beter leert kennen, is hij misschien niet zo verschrikkelijk als ze denkt.
Misschien kampt hij zelfs wel met soortgelijke problemen als zijzelf. En hij? Wat vindt hij van haar?

Mijn mening

Ik mocht ‘Chaos & Structure’, het eerste deel in de serie over de band Structure, van Mariëlle Brouwer lezen. Ik vind het bewonderenswaardig dat zij in haar eigen verhaal gelooft en het zelf heeft uitgegeven. Ze heeft zo het beheer in eigen hand en bepaalt zelf wanneer haar boek uit komt. Maar dat selfpublishing heeft ook een nadeel. Er is geen professionele eindredactie over het verhaal heen gegaan. Dat merk je tijdens het lezen.

Het verhaal zit prima in elkaar, Mika en Lily zijn (voor mij) typische New Adult personages en het speelt zich af in Nederland. Dat zijn drie kenmerken die op zich een New Adult tof kunnen maken. Toch merkte ik dat ik de professionaliteit van een ‘echte’ uitgever en het proces van een boek uitgeven miste in het verhaal. De zinnen liepen niet altijd even goed, ik had meer van de omgeving willen lezen en op een gegeven moment wist ik wel dat Mika en Lily magneten van elkaar waren. Het verhaal is niet bijzonder inspirerend en dat vind ik jammer. Het nodigt voor mij niet uit om het volgende deel te gaan lezen.

Wat ik vooral jammer vind is dat Mariëlle weinig van de omgeving in het verhaal heeft gestopt. Ik wist dat het verhaal zich in Eindhoven afspeelde, maar op wat kleine locaties na, kon het zich net zo goed op de maan afspelen. De locaties komen in het boek niet over, mede doordat Mariëlle veel gebruik heeft gemaakt van dialogen in plaats van omschrijvingen. Daarnaast denk ik dat Mariëlle meer van de personages had kunnen laten zien. Je ziet kleine stukjes van Mika en Lily, maar de diepgang van hun karakters komt niet naar boven. Door die dingen merkte ik dat ik vooral halverwege met bijna tegenzin zat te lezen. Het verhaal heeft potentie, dat zeker, het komt er alleen nog niet uit.

Ik denk dat Mariëlle een goed genre heeft om haar verhalen in op te bouwen en hoop zeker dat ze gewoon doorgaat met selfpubben. Met wat meer professionele eindredactie denk ik dat ze ver kan komen. Nederland kan zeker wat meer New Adult van eigen bodem gebruiken en daar past Mariëlle Brouwer goed in.

Eindoordeel

Jammer genoeg was ‘Chaos & structure’ van Mariëlle Brouwer voor mij een tegenvaller. De professionaliteit van een echte uitgever/eindredacteur miste ik en dat nam vooral het leesplezier weg. Het verhaal heeft potentie en ik denk dat Mariëlle Brouwer met wat meer eindredactie zeker ver kan komen.

Specificaties

Chaos & structure by Marielle Brouwer
Series: Structure #1
Published by Duntax Books
Genres: New Adult
Pages: 302
ISBN: 9789082663006

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5922bc008cc4e_selected-products” products=”9200000075752461,9200000074701295″ name=”chaos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Chaos & Structure – Mariëlle Brouwer (Structure #1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *