De nergensman – Gregg Hurwitz (Orphan X #2)

De nergensman

Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de ‘Nergensman’ genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.

Mijn mening

Vorig jaar was ik al weg van ‘Orphan X‘, het eerste deel in deze serie van Gregg Hurwitz. In ‘De nergensman’ leren we Evan nog wat beter kennen én veranderd hij duidelijk. Hij komt van de ene heftige situatie in de andere en het lezen is zo spannend dat ik het echt vrij snel uit wilde lezen. Ondanks dat hij zichzelf in vrij benarde situaties weet te manoevreren, vond ik het niet per se ongeloofwaardig.

Evan was een moordenaar, een machine, maar in dit deel komt de menselijkheid, waar hij soms niet goed mee om weet te gaan, goed naar boven. Dat maakt het voor mij interessanter om te lezen, en het is een fijne afwisseling met de spanning en sensatie.

Gregg Hurwitz heeft in dit deel wat verrassende elementen erin gestopt, wat het verhaal net iets extra’s geeft en ik kan dan ook echt niet wachten naar de volgende delen (ik hoop dat die er komen!). De Orphan X serie is niet alleen spannend en heeft soms wat onrealistische actiescenes die ik geweldig vind, maar Evan Smoak heeft ook een plekje in mijn hart veroverd. Ik wil meer over hem lezen!

Eindoordeel

‘De nergensman’ is het tweede deel in de serie over Evan Smoak. Gregg Hurwitz heeft dit deel nog spannender gemaakt en Evan wordt ook wat menselijker. Die combinatie maakt het een geweldige actiethriller die vanaf begin tot eind heel erg spannend is!

Blogtour en winactie

Mijn recensie is onderdeel van de blogtour die door AW Bruna (de uitgeverij) is verzorgd en ik mag ‘m ook openen. Neem vooral een kijkje op de andere deelnemende blogs!

Dan de winactie: Verzin een codenaam die jij als geheim agent zou gebruiken en mail die naam met uitleg naar publiciteit@awbruna.nl en maak kans op een exemplaar van ‘De nergensman’.

Mijn codenaam is: Felicty Pink. Ik ben gek op roze en de naam Felicity vind ik wel heel sjiek en geheim agent-achtig klinken. Wat is de jouwe?

Specificaties

De nergensman by Gregg Hurwitz
Translator: Martin Jansen in de Wal
Series: Orphan X #2
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789400508682

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_592abdc405c17_selected-products” products=”9200000075854468″ name=”de nergensman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *