De jongen met de lege ogen – Jonathan Stroud (Lockwood & Co #3)

9200000057002694

Lockwood & Co is misschien wel het kleinste, meest ongeorganiseerde bureau dat op geesten jaagt. Maar de medewerkers – Lockwood, Lucy en George – hebben talent. En ze hebben succes. In De jongen met de lege ogen krijgen de agenten te maken met een enorme geestenuitbraak die Londen in zijn greep houdt. Scotland Yard kan de bestrijding niet meer aan en de bevolking is doodsbang. De bron van dit kwaad lijkt zich schuil te houden in de ruïnes van een middeleeuwse kerker. Om de gruwelijke verschijningen te laten stoppen, moeten Lockwood, Lucy en George samenwerken. Met hun gehate concurrenten, en met elkaar. Kunnen zij hun persoonlijke vetes opzijzetten? Zal het ze lukken om de geesten te verjagen? De duistere waarschuwingen van de Fluisterende Schedel voorspellen iets verschrikkelijks…

Mijn mening

Ik heb wel eventjes gewacht voordat ik deel drie in de Lockwood serie van Jonathan Stroud ging lezen, eigenlijk meer omdat ik het boek nog niet gekocht had. Toen ik laatst bij de grote bibliotheek in Den Haag was, spotte ik ‘De jongen met de lege ogen’ en toen moest ik ‘m wel meenemen natuurlijk. En man oh man, wat was ie weer goed! De personages worden steeds meer uitgewerkt en je krijgt echt een band met ze.

Daarnaast is het verhaal van dit deel eigenlijk nog spannender dan de voorgaande delen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, zeker aan het eind, het boek opzij gelegd heb omdat ik het te griezelig vond om voor het slapen gaan te lezen. Haha! Dat is zeker een compliment naar Jonathan Stroud, aangezien hij alles goed beschrijvend kan vertellen en ik dus helemaal meeleef met Lockwood, George en Lucy.

Ik begin de verhalen van Lockwood steeds meer te zien als een veel toffere versie van Ghostbusters, en wat mij betreft past de serie ook zeker in het rijtje van Goosebumps. Griezelig, maar echt heel erg tof.

En dan de ontwikkeling aan het einde van ‘De jongen met de lege ogen’, Oh.Em.Gee. Ik ben echt in staat om het volgende deel weer in het Engels te gaan lezen omdat ik heel graag wil weten hoe het verder gaat. Eén tip vooraf: zoek niet in de Engelse boeken op Bol.com, want je leest spoilers. Ugh.

Eindoordeel

‘De jongen met de lege ogen’, het derde deel in de Lockwood-serie, is misschien wel de beste tot nu toe. Het verhaal is spannend en het einde is heel onverwachts. Jonathan Stroud heeft de personages nog meer uitgewerkt en de verhaallijn is weer heerlijk griezelen.

Specificaties

De jongen met de lege ogen by Jonathan Stroud
Translator: Ineke van Bronswijk
Series: Lockwood & Co #3
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Young Adult
Pages: 367
ISBN: 9789024571895

[bol_product_links block_id=”bol_591051f70f37d_selected-products” products=”9200000057002694,9200000065138928″ name=”De jongen met lege ogen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *