Bijna echt gebeurd – Liane Moriarty

Bijna echt gebeurd

Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Mijn mening

‘Bijna echt gebeurd’ is mijn eerste kennismaking met Liane Moriarty. Het was wel even inkomen, maar op een gegeven moment zat ik zo in het verhaal, dat ik het in één ruk heb uitgelezen. Ja, echt, 528 pagina’s in anderhalve dag. Ik kon het gewoon niet neerleggen en wilde weten wat er op de barbecue is gebeurd.

Liane Moriarty (ben ik de enige die de hele tijd aan Sherlock moet denken bij het horen van Moriarty?) bouwt het verhaal heel subtiel en soms wat langzaam op. Door middel van het wisselen tussen heden en de dag van de barbecue kom je er langzaam achter wat er gebeurd is. Je leest uit verschillende perspectieven, waardoor het, zeker in het begin, echt even inkomen is. Je moet de onderlinge relaties leren kennen, maar die spanning van de gebeurtenis speelt het hele boek een grote rol.

En die spanning die constant op de achtergrond aanwezig is, was voor mij de reden om te blijven lezen. Aan het eind van het boek snap ik ook wel waarom Liane Moriarty zo’n populaire schrijfster is. Ze heeft het verhaal goed in elkaar gezet en de personages komen gedurende het boek steeds meer tot leven. ‘Bijna echt gebeurd’ is uitgeroepen tot beste fictieboek op Goodreads en dat snap ik helemaal.

Eindoordeel

‘Bijna echt gebeurd’ van Liane Moriarty is een goed in elkaar gezette roman met een constante achtergrondse spanning, die ervoor zorgt dat je blijft lezen. Genieten tot het eind.

Specificaties

Bijna echt gebeurd by Liane Moriarty
Translator: Monique Eggermont
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Roman
Pages: 528
ISBN: 9789400508378

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_59104cc62fecb_selected-products” products=”9200000071380271,9200000075386975″ name=”bijna echt gebeurd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *