Glazuur – Lisette Jonkman

1001004011838051

Sophie baalt van haar nietige baantje bij het grote reclamebureau CopyBlinders. Dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde Rein, helpt ook niet mee. Als Sophie voor de zoveelste keer vernederd wordt, is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen.

Mijn mening

Ondanks dat ik Lisette Jonkman al (naar mijn idee) jaren volg op social media, heb ik nog maar weinig van haar boeken gelezen. ‘Glazuur’ zag ik bij de bibliotheek en die moest ik meenemen. En man oh man, wat heb ik hier om moeten lachen zeg.

Ik heb dit boek grotendeels in bed gelezen en m’n dude vroeg zich regelmatig af wat er aan de hand was. Vooral om ‘Call of doody’ heb ik echt keihard gelachen. Godzijdank las ik het boek thuis, want in het openbaar was het een grote schaampartij geworden. Sophie is iemand waar ik me gedeeltelijk mee kan identificeren. Regelmatig vliegen er bij mij ook woorden uit mijn mond waar ik later spijt van krijg en dat heeft Sophie ook. Maar de ballen die zij heeft, moet ik nog even zoeken.

‘Glazuur’ is voor mij echt een boek waarbij de persoonlijkheid van Lisette Jonkman zoals ik haar ken, naar voren kwam. Grappig, maar ook op momenten serieus en Sophie weet zeker haar vrouwtje te staan. Dat laatste misschien wel met hulp van haar vrienden, maar daar zijn vrienden toch voor? Dat einde vond ik echt geweldig, hoewel Lisette Jonkman er wel nog een heftig stukje tussendoor gooide. Dat vond ik een goede toevoeging en paste ook goed in het verhaal. En nu ben ik benieuwd naar de andere boeken van Lisette Jonkman, die ik zeker snel zal opzoeken in de bibliotheek!

Eindoordeel

‘Glazuur’ van Lisette Jonkman is een ongelooflijk hysterisch grappige roman, maar waar zeker ook een serieus tintje aan zit. Maar weet wel dat als je het in het openbaar leest, mensen je vreemd aan zullen kijken, want je moet gegarandeerd lachen.

Specificaties

Glazuur by Lisette Jonkman
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Chicklit
Pages: 272
ISBN: 9789021806419

[bol_product_links block_id=”bol_590aefb7577af_selected-products” products=”1001004011838051,9200000005225261″ name=”glazuur” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *