Dinsdag doordacht #1

Left

De laatste tijd heb je bijna alleen maar recensies zien verschijnen op mijn blog, gewoon vanwege tijdsgebrek. Ik werk momenteel in drie functies en dan nog twee blogs erbij bijhouden is pittig. Maar ik miste wel het schrijven op zich én ik vind het leuk om op mijn blog ook wat persoonlijke dingen te delen. Daarom bedacht ik ‘Dinsdag doordacht’. In deze rubriek deel ik hoe mijn week is gegaan, of onderwerpen waar ik graag wat meer over wil schrijven. Een soort dagboekaantekeningen, maar dan in blogvorm.

Twee weken geleden ben ik begonnen met mediteren, ’s avonds vlak voor ik naar bed ga. Ik gebruik hiervoor de app ‘Meditation studio’ voor Android, waar je verschillende meditaties kunt vinden. Ik luister meestal naar de meditatie ‘cultivating patience’ van Ashley Turner. Dit is een prettige en korte meditatie van zes minuten en doordat je heel erg met je adem bezig bent, kun je deze oefeningen ook buiten je meditatie gebruiken. Ashley Turner probeert je rustig te laten ademhalen, zodat je daarmee goed tot rust kunt komen. Zij is van mening dat als je rustig ademt, je hartslag en bloeddruk omlaag gaan én je rust in je hoofd kunt creeren.

Wat ik heb geleerd sinds ik ben begonnen met mediteren is dat ik het prettig vind om dit met begeleiding te doen. Als ik zelf ga zitten en bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen ga doen, ben ik binnen een paar minuten compleet afgeleid. Met begeleiding kan ik me echt even zes minuten lang alleen maar met de meditatie bezig houden. Als ik klaar ben, gaat mijn telefoon op stil en ga ik lekker lezen. Ik sluit zo echt de dag ontspannen af en dat merk ik. Niet alleen dat ik beter slaap, maar ook dat ik overdag minder gespannen ben. En als ik dan weer wat gespannen ben, kan ik makkelijk de ademhalingsoefeningen doen die ik tijdens de meditatie ook doe.

Mediteer jij wel eens? Wat werkt voor jou het beste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *