Hij is van mij – Chinouk Thijssen

9200000038284577

Had ik deze baan maar nooit gekregen. Had ik Arthur maar nooit ontmoet. Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen. Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken. Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Mijn mening

De flaptekst van ‘Hij is van mij’ van Chinouk Thijssen maakte me benieuwd naar het verhaal. Zara lijkt bijna gestalkt te worden zodra haar relatie met Arthur bekend wordt. Het gaat van stalken tot erger en als ze door haar collega’s verdacht wordt, weet ze niet meer wat ze moet doen.

Soms zijn de acties van Zara een beetje over de top en zelfs wat naief, toch kon ik haar grotendeels wel begrijpen. Chinouk Thijssen zet een redelijk geloofwaardige thriller neer. Doordat ze het verhaal van Zara combineert met een tweede verhaallijn, wordt je nieuwsgierig gemaakt en gehouden tot het eind van het boek. Toch vond ik sommige stukjes een beetje ongeloofwaardig, het tijdspad was me niet altijd duidelijk.

Het is een prima verhaal, dat zeker niet, maar doordat sommige dingen heel snel gaan en anderen langer duren, zorgde dat bij mij op punten voor wat verwarring. Chinouk Thijssen heeft vooral de tweede verhaallijn heel goed neergezet. Daarnaast kwam de plot voor mij zeker als een verrassing, die had ik niet aan zien komen. Al met al heeft Chinouk Thijssen ervoor gezorgd dat ik door het boek heen vloog en wilde weten hoe het af zou lopen.

Eindoordeel

Door wat kleine puntjes raakte ik een beetje verward door ‘Hij is van mij’ van Chinouk Thijssen. Toch is het verhaal boeiend en is de plot verrassend. Een prima YA-thriller die je makkelijk en snel uitleest.

Specificaties

Hij is van mij by Chinouk Thijssen
Published by Scelta publishing
Genres: Young Adult
Pages: 267
ISBN: 9789491884269

[bol_product_links block_id=”bol_5909a76603d5b_selected-products” products=”9200000038284577,9200000053192590″ name=”hij is van mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *