The cosy teashop in the castle – Caroline Roberts

9200000051697463

When Ellie Hall lands her dream job running the little teashop in the beautiful but crumbling Claverham Castle, it’s the perfect escape from her humdrum job in the city. Life is definitely on the rise as Ellie replaces spreadsheets for scones, and continues her Nanna’s brilliant baking legacy. When Lord Henry, the stick-in-the-mud owner, threatens to burst her baking bubble with his old-fashioned ways, Ellie wonders if she might have bitten off more than she can chew. But cupcake by cupcake she wins the locals over, including teashop stalwart, Doris, and Ellie’s showstopping bakes look set to go down in castle history! Now all that’s missing in Ellie’s life is a slice of romance – can Joe, the brooding estate manager, be the one to put the cherry on the top of Ellie’s dream?

Mijn mening

Als ik een aantal thrillers of wat zwaardere romans achter elkaar gelezen heb, heb ik behoefte aan wat luchtigers. En wat is er nou heerlijker dan een fijne Britse chicklit, waarbij de hoofdpersoon haar leven omgooit om haar droom achterna te gaan én daarbij ook nog eens de liefde van haar leven ontmoet?

‘The cosy teashop in the castle’ van Caroline Roberts is nou precies zo’n fijne Britse chicklit. In dit verhaal zie je de hele plot ruim van tevoren aankomen, maar dat drukt de pret niet voor mij. Het is een fijne manier om weg te dromen. Ik zou dit soort boeken het liefst nog in een oud kasteel bij het haardvuur lezen, maar op mijn eigen bank vind ik het ook helemaal prima.

Caroline Roberts maakte me tijdens het lezen regelmatig aan het lachen, er zaten fijne grapjes in, ik kreeg honger van alle lekkere taarten die voorbij kwamen én ik pinkte toch wel een traantje weg bij het einde. Ellie is zo’n hoofdpersoon waar ik vanaf de eerste bladzij een band had en aan het eind van het boek voelde ze als een vriendin. Caroline Roberts weet je goed te raken en dat zorgt ervoor dat ik dit boek echt nog wel een keer zal oppakken.

Eindoordeel

Ondanks dat ‘The cosy teashop in the castle’ van Caroline Roberts weinig origineel is qua opzet, maken de setting en het verhaal een hoop goed. Je kunt heerlijk wegdromen met deze fijne Britse chicklit.

Specificaties

The cosy teashop in the castle by Caroline Roberts
Published by Harper Collins UK
Genres: Chicklit
Pages: 400
ISBN: 9780008125417

[bol_product_links block_id=”bol_5906ed93df03d_selected-products” products=”9200000051697463,9200000051459670″ name=”cosy teashop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “The cosy teashop in the castle – Caroline Roberts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *