Het meisje uit Brooklyn – Guillaume Musso

9200000071380394

Ik herinner me het moment nog goed. We keken uit over zee, toen Anna me een vraag stelde.

‘Als ik iets vreselijks deed, zou je dan nog steeds van me houden?’

Wat zou jij gezegd hebben? Anna was de vrouw van mijn leven. Over drie weken gingen we trouwen. Natuurlijk hield ik van haar, wat ze ook op haar geweten zou hebben. Tenminste, dat dacht ik. Maar ze begon zenuwachtig in haar tas te rommelen en liet me een foto zien. ‘Dit komt door mij.’

Ik staarde naar haar geheim, verbijsterd, en wist dat onze levens voorgoed veranderd waren. Geschokt stond ik op en vertrok, zonder nog een woord te zeggen.

Toen ik terugkwam was Anna verdwenen. Sindsdien ben ik naar haar op zoek.

Mijn mening

Als je de flaptekst leest, kun je verwachten dat ‘Het meisje uit Brooklyn’ van Guillaume Musso je vanaf de eerste pagina in zijn greep zal houden. Dat is dan ook echt het geval. De constante stroom van verrassingen en onthullingen zorgt ervoor dat je het boek in één ruk wilt uitlezen. Guillaume Musso zet je regelmatig op een verkeerd spoor en doordat hij constant stukjes onthuld, blijf je nieuwsgierig. Ik vind het bijzonder knap dat hij zo’n verhaal, wat je bijna achterstevoren ontdekt, zo goed heeft opgezet.

Het verhaal boeit, er zitten geen saaie of loze stukken in, en de onderhuidse spanningsboog staat constant gespannen. Het is niet zo dat je op het puntje van je stoel zit te lezen (hoewel dat op sommige momenten zeker wel voorkomt!), maar je blijft echt wel geboeid. De plot is goed opgebouwd en erg verrassend, zelfs als je denkt te weten hoe het zit, weet Guillaume Musso je nog te verrassen.

Eindoordeel

Guillaume Musso houdt je met ‘Het meisje uit Brooklyn’ van begin tot eind geboeid. Een thriller die bol staat van onderhuidse spanning en constante stroom van onthullingen.

Specificaties

Het meisje uit Brooklyn by Guillaume Musso
Translator: Maarten Meeuwes
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 368
ISBN: 9789400508545

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5901bd0ec0b4d_selected-products” products=”9200000071380394″ name=”brooklyn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *