Vandaag houden we het droog – Petra Vollinga

IMG_20170417_102913_056

Eva maakt als jonge vrouw een drastische keuze die haar de liefde van haar leven kost. En hoewel ze heeft leren omgaan met de consequenties van de leugen die ooit onvermijdelijk leek, beseft ze op haar vijftigste dat het roer om moet. Dochter Portia is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul.

Abe, ooit een veelbelovend muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Hij rommelt zich door het bestaan, maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reünie-optreden te geven in hun oude stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven.

Eva en Abe zijn elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

Mijn mening

Toen ik de voorkant van dit boek zag, was ik spontaan verliefd, ik wilde het gelijk lezen. Maar dan is het hopen dat de inhoud niet teleurstelt! ‘Vandaag houden we het droog’ van Petra Vollinga deed dat gelukkig niet. Daarnaast past de cover echt heel goed bij het verhaal, maar daar kom je pas achter als je het boek uit hebt. Qua schrijfstijl doet me dit boek een beetje denken aan Jackie van Laren, een auteur waar ik zelf helemaal weg van ben.

Door terugblikken in het leven van Eva en Abe leer je hun geschiedenis kennen en kom je er langzamerhand achter wat er tussen ze gebeurd is. Omdat je die terugblikken hebt, blijf je nieuwsgierig naar wat er precies gebeurd is. De ontwikkelingen die Eva en Abe door zijn gegaan, niet alleen samen maar ook onafhankelijk van elkaar, zijn boeiend, soms verrassend maar zeker emotioneel. Het is een verhaal dat je niet snel zal vergeten.

Ik heb dan ook met volle teugen van ‘Vandaag houden we het droog’ genoten. Het is een heerlijk liefdesverhaal, waarbij je tijdens het lezen hoopt op een goede afloop.

Eindoordeel

‘Vandaag houden we het droog’ van Petra Vollinga is een fijne liefdesroman die langzaam onthult waarom Eva en Abe uit elkaar zijn gegaan. Origineel, boeiend en emotioneel.

Specificaties

Vandaag houden we het droog by Petra Vollinga
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 256
ISBN: 9789022577950

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_590068ec0dcac_selected-products” products=”9200000071379921,9200000071399360″ name=”vandaag houden we het droog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *