Scarlet – Marissa Meyer (Lunar Chronicles #2)

9200000010460266

Cinder is gevangen genomen in het paleis in Nieuw-Beijing en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen en te ontkomen aan koningin Levana. Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit uit Frankrijk op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat zij veel verborgen hield, en dat haar geheimen levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Als de zoektocht van Scarlet en Wolf hen uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel meer nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Het is oorlog op Aarde, en koningin Levana is meedogenloos – en op zoek naar hen.

Mijn mening

‘Scarlet’ is het tweede deel in de ‘Lunar Chronicles’ serie van Marissa Meyer. Recentelijk is dit deel opnieuw uitgekomen, maar ik las nog de oude versie die de bibliotheek beschikbaar had. Volgens mij verschilt deze niet bizar veel met de nieuwe versie.

Ik vond ‘Scarlet’ echt een stuk minder tof dan ‘Cinder‘. Dat kwam voornamelijk door Scarlet zelf, zij was niet een hoofdpersoon die ik zelf heel leuk vond. Pas toen Cinder weer in het verhaal voorkwam, werd het gelijk een stuk beter.

Net zoals bij ‘Cinder’ vloog ik door ‘Scarlet’ heen. De elementen van de sprookjes waarop deze serie gebaseerd is, zijn echt heel tof gedaan en dat maakt het een unieke en interessante serie. Het verhaal is goed opgebouwd en ik ben ook echt benieuwd hoe het verder zal gaan. Toch denk ik niet dat ik echt de boeken zal gaan kopen, daarvoor vond ik de serie niet goed genoeg. Ik denk dat ik wacht tot de bibliotheek ‘Cress’ heeft voordat ik verder kan gaan lezen.

Eindoordeel

‘Scarlet’ vond ik als tweede deel in de Lunar Chronicles serie van Marissa Meyer iets minder dan de voorganger ‘Cinder’, maar ook dit deel is tof, spannend en zorgt ervoor dat je benieuwd raakt naar het volgende deel.

Specificaties

Scarlet by Marissa Meyer
Translator: Sandra Hessels
Series: The Lunar Chronicles #2
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 424
ISBN: 9789020678949

[bol_product_links block_id=”bol_58fb08e2bf55a_selected-products” products=”9200000072171796,9200000075618950″ name=”scarlet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *