Jane Austen onder vier ogen – Anke Werker

9200000059583419

Wat als er van de schrijfster van ‘Pride & Prejudice’ een dagboek bewaard was gebleven? Vanaf het moment dat Jane Austen zich in 1809 samen met haar familie vestigt in Chawton, Hampshire, neemt haar carrière als schrijver een vlucht. Om deze periode vast te leggen begint Jane een dagboek. In 1843 kijkt Cassandra Austen terug op haar leven. Niemand had kunnen vermoeden dat Jane na haar dood in 1817 een beroemdheid zou worden.

Mijn mening

Jane Austen is als persoon voor mij een soort mythische figuur: je weet dat ze heeft bestaan, maar veel over haar leven weet ik zelf niet. In ‘Jane Austen onder vier ogen’ schrijft Anke Werker bijna namens Jane in haar dagboek en lees je meer over haar leven. Het grootste deel van dit boek is ontsproten uit de fantasie van Anke Werker maar voelt alsof je een kijkje in het leven van Jane Austen neemt.

Het verhaal leest als een echt dagboek, gecombineerd met stukken over en van Jane’s zus Cassandra, wat het nog een stuk echter maakt. Hoe de familie Austen omgaat met het feit dat Jane schrijft, dat Jane zaken uit haar leven gebruikt in haar verhalen en uiteindelijk de roem die ze naar haar dood krijgt. Anke Werker geeft je een prachtig kijkje achter de schermen, die, ondanks dat ze verzonnen zijn, totaal realistisch aanvoelen.

Ik heb van begin tot eind genoten van dit prachtige boek en wilde eigenlijk niet dat het zou eindigen. Je leert Jane Austen kennen op een manier die ik nog niet heb meegemaakt en die voor mij heel persoonlijk aanvoelde.

Eindoordeel

Een persoonlijk en helaas verzonnen kijkje in de dagboeken van Jane Austen. Wat is het een mooi idee om te geloven dat dit haar leven was. ‘Jane Austen onder vier ogen’ van Anke Werker is een prachtdocument waarvan ik niet wilde dat het eindigde.

Specificaties

Jane Austen onder vier ogen by Anke Werker
Published by Ambo Anthos
Genres: Historische roman
Pages: 296
ISBN: 9789026336225

[bol_product_links block_id=”bol_58f4accfd702f_selected-products” products=”9200000059583419,9200000066025679″ name=”jane austen onder vier ogen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *