Girl Online Going Solo – Zoe Sugg (Girl online #3)

9200000059089323

Aan het begin van het schooljaar is Penny er helemaal klaar voor: ze kan de wereld aan – alleen.
Noah is van de aardbodem verdwenen na het afbreken van zijn wereldtournee en niemand weet waar hij uithangt, zelfs Penny niet.
Wanneer Megan haar uitnodigt op de toneelschool, is dat voor Penny de ideale kans om nieuwe vrienden te maken.
Ook mensen helpen lijkt de perfecte manier om voorgoed te genezen van haar liefdesverdriet. Elliot heeft haar meer nodig dan ooit en ze ontmoet Posey, die worstelt met podiumangst en best wat steun kan gebruiken. Maar is de charmante Schotse Callum wel de juiste afleiding? En kan Penny echt verder met haar leven als Noahs schaduw haar overal lijkt te achtervolgen?

Mijn mening

‘Girl online going solo’ is het derde deel in de serie over Penny, geschreven door YouTuber Zoella. Ik vond dit echt het leukste deel in de serie. Penny is duidelijk op zoek naar zichzelf en doet dat zonder Noah. Het is geen verrassing dat haar leven uiteindelijk op zijn pootjes terecht komt, maar die uitkomst past goed bij de stijl van het verhaal én het publiek.

Zoe Sugg schrijft geen wereldverbeterende literatuur, het is geen verrassend verhaal, maar het leest wel lekker weg. Zoe krijgt met haar boeken jongeren aan het lezen en dat vind ik een prestatie. Dan mag je denken over het verhaal wat je wilt (en of ze het zelf geschreven heeft of niet!), maar veroordeel haar daar niet op.

Het enige wat mij persoonlijk een beetje stoorde was het feit dat ik heel veel van Zoe’s leven in het verhaal terug zag. Ik volg haar al jaren op YouTube en herkende heel veel stukken uit haar vlogs. Dat is niet per se een slecht ding, maar het viel me wel op tijdens het lezen. Verder doen problemen zich voor in het verhaal en worden ze misschien iets te snel en gemakkelijk opgelost, maar ook dat was geen onwijze storende factor. Ik pinkte aan het eind wel een traantje weg en heb echt wel genoten van ‘Girl online going solo’. Ik kijk dan ook uit naar een eventueel vervolg en dat zal ik zeker ook gaan lezen.

Eindoordeel

Net als bij de voorgaande boeken hoef je van ‘Girl online going solo’ van Zoe Sugg geen hoogstaande literatuur te verwachten, maar dat is prima. Het is een fijn verhaal wat lekker wegleest, aangevuld met wat goeie boodschappen.

Specificaties

Girl online going solo by Zoe Sugg
Translator: Gail Trouw
Series: Girl online #3
Published by Best of YA
Genres: Young Adult
Pages: 288
ISBN: 9789000353842

[bol_product_links block_id=”bol_58f0b71065fd2_selected-products” products=”9200000065766933,9200000072162014″ name=”girl online going solo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *