Sluipend gif – Corine Hartman

IMG_-e8ncjz

Ach, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van haar echtgenoot, al intimideert en manipuleert hij haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar manisch-depressieve moeder slokte veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?
Maar zo simpel is het niet. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet Jacqueline uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.

Mijn mening

Ik won ‘Sluipend gif’ bij een retweet actie van Bol.com. Bijna twee jaar geleden las ik een boek dat Corine Hartman samen met Tomas Ross schreef. Ik was benieuwd naar haar eigen schrijfstijl en was dan ook blij verrast toen ik ‘Sluipend gif’ won.

En toen viel het boek zo bizar erg tegen. De zinnen klopte voor mijn gevoel niet, ze waren gek gevormd en de interpunctie was raar geplaatst. Dat nam voor mij de vaart uit het verhaal en zorgde voor een flinke ergernis tijdens het lezen, wat ik zo jammer vond.

De reden waarom ik door bleef lezen en ik het boek niet opzij gooide, was omdat er een zekere onderhuidse spanning in het verhaal zit. Je wilt weten hoe het afloopt en het einde kwam zeker als een verrassing.

Maar verder, nee, dit was niet het boek voor mij. Toen ik het uit was, was ik dan ook flink teleurgesteld. Corine Hartman wordt beschreven als één van de top-thrillerschrijfsters van het land, maar ik zal flink twijfelen voor ik opnieuw een boek van haar oppak.

Eindoordeel

‘Sluipend gif’ van Corine Hartman was niet het boek voor mij. De gekgevormde zinnen en trage verhaal zorgde ervoor dat ik moeite had met verder lezen. De onderhuidse spanning in het verhaal en het einde maakte een hoop goed, maar toch was dit niet mijn boek.

Specificaties

Sluipend gif by Corine Hartman
Published by Cargo
Genres: Literaire thriller
Pages: 304
ISBN: 9789023455561

[bol_product_links block_id=”bol_58ea5644960f7_selected-products” products=”9200000071595662,9200000073217301″ name=”sluipend gif” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *