Vermiste meisjes – Megan Miranda

IMG_20170406_114209_480

Nicolette (Nic voor vrienden) is terug in Cooley Ridge om voor haar hulpbehoevende vader te zorgen. Tien jaar daarvoor is ze naar Philadelphia vertrokken, niet lang na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Die verdwijning is nooit opgelost. Nu, slechts een paar dagen na haar aankomst, verdwijnt er opnieuw een meisje. Deze zaak rijt de wonden rondom de vermissing van Corinne open. Alle mensen die indertijd met de zaak te maken hadden, wonen nog steeds in Cooley Ridge. Nic’s broer en zijn vrouw verwachten een kind. Corinne’s toenmalige vriend werkt in de lokale kroeg. En Tyler, Nic’s ex-vriend, is aan het daten met Annaleise. Annaleise, die ieders alibi was voor de nacht waarin Corinne verdween. Maar nu is het juist zij die verdwenen is…
Nic ontrafelt de geheimen die haar familie en vrienden verbergen en langzaam wordt duidelijk wat er tien jaar geleden daadwerkelijk gebeurd is.

Mijn mening

Zodra ik het verhaal van ‘Vermiste meisjes’  las, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Gelukkig ontving ik een vooruitexemplaar en heb ik het boek kunnen lezen voordat het uitkwam. Het verhaal is heel bijzonder geschreven: je leest namelijk achteruit. Je bent bij de laatste dag en eindigt bij de eerste dag, of in ieder geval daar waar het verhaal begint.

Dat is zeker in het begin heel erg wennen, ik had elke keer het gevoel dat ik wat miste (wat natuurlijk ook zo was). Ook is het tempo niet heel snel, wat me soms echt wel irriteerde. Toch wilde ik door blijven lezen, omdat ik benieuwd was hoe het verhaal zich zou ontwikkelen.

Want in elk hoofdstuk (genaamd ‘Een dag daarvoor’) wordt er wel iets losgelaten over het verhaal waardoor je door wilt blijven lezen. En dan het einde. BAM! Ik was er echt door overrompeld, had het niet aan zien komen en vond het echt heel erg verrassend.

Dat einde maakte wat mij betreft echt dat trage goed, en ik ben uiteindelijk blij dat ik daar doorheen heb gelezen. Wat een ongelooflijk bijzonder boek. Een thriller die je niet loslaat, omdat je gewoon van begin tot eind nieuwsgierig blijft.

Eindoordeel

Wow, ‘Vermiste meisjes’ van Megan Miranda was echt een verrassende thriller. Het begon vrij traag, maar door elke keer kleine onthullingen te doen, blijf je doorlezen. Met het einde maakt Megan Miranda echt een hele hoop goed. Knaller!

Specificaties

Vermiste meisjes by Megan Miranda
Translator: Caecile de Hoog
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 304
ISBN: 9789026142130

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58e9fe5bb1f42_selected-products” products=”9200000072171759″ name=”vermiste meisjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Vermiste meisjes – Megan Miranda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *