Facts Belgie

IMG_20170401_133321

Afgelopen zaterdag was het zo ver, wij (mijn dude, mijn BFF en ik) gingen naar Facts in Belgie. Een tripje van iets meer dan twee uur rijden en het vroege opstaan was wel even pittig, maar toen we er eenmaal waren, waren we dat natuurlijk al vergeten.

Allereest, wat was het goed georganiseerd! Het parkeren, de ticketcontrole en beveiliging, het liep allemaal heel soepel. Echt, dikke duimen omhoog voor de organisatie. Eenmaal binnen was ik even overweldigd, wat was de ruimte groot, wat waren er veel mensen en wat was er een hoop te zien! Al snel doken we de ruimte in met allerlei kraampjes en was ik mijn orientatiegevoel compleet kwijt.

De cosplayers hadden hun uiterste best gedaan, ik keek mijn ogen uit. Daar zit bij sommigen (zeker niet bij allemaal) echt een hoop werk in!

Na wat kraampjes te hebben bekeken, was het tijd voor lunch. Ook dit was opnieuw goed geregeld, duidelijk aangegeven én er was plek zat voor de complete mensenmassa. De Drogonburger was echt heerlijk en vulde zo goed dat ik de rest van de dag geen honger heb gehad.

Nathan Fillion zijkant

De lunch was op, onze magen gevuld en het was tijd voor onze eerste afspraak: de Q&A met Nathan Fillion. We waren er ruim op tijd, maar toch al eigenlijk te laat, we stonden vrij achteraan, maar konden het nog wel goed zien.

De zaal was warm (glazen dak en zo’n 500 man), maar dat mocht de pret niet drukken. Nathan Fillion nam ruim de tijd en beantwoorde elke vraag met vaak een grappige anekdote. Dat hij uit Deadpool is geknipt, hij alleen maar koffie van Tim Hortons drinkt, de koffie in Castle vaak geen koffie is, maar water of Dr Pepper zonder prik en dat hij van TimTams houdt. Vooral dat laatste zorgde bij mij en BFF nog wel even voor flink wat hilariteit (en nu heb ik zin in TimTams).

Nathan Fillion

Maar het moeilijkste van de Q&A was voor mij… een foto van Nathan Fillion maken waar hij normaal opstaat. 80% van de foto’s die ik heb gemaakt zien eruit als hierboven. Eigenlijk precies zoals Nathan Fillion is. Aan het eind van de Q&A was ik dan ook een beetje meer verliefd op hem.

IMG_20170401_150107_376

Na de Q&A gingen we naar de Fan Hall, waar auto’s zoals die van Starsky & Hutch, Mr Bean én mijn persoonlijke favoriet: die uit Harry Potter staan.

IMG_20170401_144955

Ook stond Aragog er, brrr, die was erg creepy. Toen wij in de Fan Hall aankwamen, was er net een duel bezig tussen Voldemort en Harry Potter, ik vond het echt geweldig. Naast deze props waren er ook wat Belgische verenigingen en kon je op de foto met het meisje uit The Ring.

Maar toen was het tijd voor hét moment van de dag: Op de foto gaan met Nathan Fillion. Dat was nog wel even een dingetje was de rijen waren niet helemaal duidelijk en ook de organisatie wist niet altijd waar de rij liep. Uiteindelijk kwam het zeker helemaal goed en stonden we in de juiste rij. We gingen met z’n drieen op de foto en hadden in de rij bedacht hoe we zouden gaan staan. Dat ging een beetje mis, want Nathan Fillion wist het zelf beter, haha.

download_20170401_212820

Toch ben ik blij met deze foto! Een geluksmomentje was zeker ook toen ik de lieve Vanessa tegen kwam in de rij. We wisten van elkaar dat we op Facts waren (zij tipte me zelfs over Nathan Fillion!) en ik was echt blij dat ik haar spotte in de rij.

Na de foto zijn we nog even naar een kraampje gegaan waar je Butterbeer en Twinkies kon kopen (mijn favorieten!) en toen zijn we naar huis gegaan. We waren kapot, maar echt megablij na zo’n toffe dag.

4 thoughts on “Facts Belgie

  1. Wauw keigoede foto’s van Nathan toch :D Goede zoom op je camera, haha! En de foto’s tonen hem idd exact zoals hij is, which is just fiiiiiine by me want *swoon* :D Leuk verslag van een fijne dag, en superleuk je eens in het echt gezien te hebben, stuiterend van gedeeld enthousiasme! ^^ (Toch iemand die mij begrijpt haha)

  2. I enjoyed your account of your visit to the FACT con. I have never been to a con so it is nice to see it through the eyes of someone who is there. Loved your pictures. Thank you for sharing your experience.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *