Cinder – Marissa Meyer (Lunar chronicles #1)

9200000000680395

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Mijn mening

Ik hou van sprookjes. ‘Cinder’ van Marissa Meyer is een beetje een vertelling van Assepoester, maar dan in een fantasywereld. De basis is zeker wel hetzelfde als Assepoester, met een gemene stiefmoeder en stomme stiefzusjes. Het fantasie-element was voor mij wel even wennen, omdat ik zo in het bekende sprookje vast zat.

Toen ik daar eenmaal doorheen was (dat duurde overigens echt niet heel lang), las het verhaal zo bizar snel weg, dat ik het in een mum van tijd uit had. Ik zat compleet in het verhaal en wilde niets liever dan alleen maar doorlezen. Dat is dan ook wat ik deed: ik had het in een dag uit!

Maar dat het verhaal lekker wegleest was een pluspunt, maar dat hield niet in dat ik het verhaal bijzonder vond. Ik vond het namelijk weinig verrassend en zag alles mijlenver van tevoren aankomen. Ik vond dat best wel een beetje jammer, want ik had echt wel een origineler verhaal verwacht. Het maakt het leesplezier er niet minder op, maar dat zorgde voor mij toch wel een beetje voor een teleurstelling.

Eindoordeel

‘Cinder’ van Marissa Meyer is een succesvolle vertelling van Assepoester. Het leest lekker weg, maar daarentegen is het verhaal niet heel origineel.

Specificaties

Cinder by Marissa Meyer
Translator: Sandra Hessels
Series: The Lunar Chronicles #1
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 376
ISBN: 9789020678956

[bol_product_links block_id=”bol_58e0ec0987fbe_selected-products” products=”9200000072171732,9200000074049269″ name=”cinder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *