De fluisteraar – Karin Fossum

9789460683640

Ragna Riegel werkt bij een goedkoop warenhuis en woont alleen in haar ouderlijk huis. Haar ouders zijn dood en haar zoon is verhuisd naar Berlijn. Los van de verplichte kerst- en verjaardagskaart hebben ze geen contact. Ragna leeft een teruggetrokken bestaan, dat gekenmerkt wordt door eentonigheid, eenzaamheid en angst. Ze houdt van routine en er is orde in haar leven.

Totdat Ragna op een dag in haar brievenbus een anonieme dreigbrief aantreft. Ze raakt in de greep van een wurgende angst, die steeds groter wordt en haar nog dieper in een isolement drijft.

In de verhoorkamer op het politiebureau ondervraagt inspecteur Konrad Sejer een verdachte van een gruwelijke misdaad. Die verdachte is Ragna Riegel. Waarom heeft deze vrouw van middelbare leeftijd, die overkomt als een grijze muis, gedaan wat ze heeft gedaan?

Mijn mening

Vorig jaar las ik al eerder een Karin Fossum en die vond ik een beetje tegenvallen. Toch vond ik de beschrijving van ‘De Fluisteraar’ zo intrigerend klinken dat ik het wilde lezen. Van Uitgeverij Marmer ontving ik een vooruitexemplaar en moest nog snel doorlezen om het boek deze week nog uit te lezen. Dat had niet zozeer met het boek te maken maar meer met het feit dat ik het ineens heel druk heb.

Goed, genoeg over mij, nu op naar het boek. Waar ik ‘Veenbrand’ jeugdig aan vond voelen, leest ‘De fluisteraar’ een stuk volwassener, het lijkt bijna wel of iemand anders dit boek heeft geschreven. Een totaal andere stijl qua verhaal (hoewel ze misschien wel de buitenbeentjes in de maatschappij gemeen hebben) maar ook qua schrijfstijl.

Het verhaal op zich is echt heel traag. Daar moet je van houden, want Karin Fossum deelt heeeeeel langzaam kleine stukjes van wat er met Ragna is gebeurd en dat is voor mij ook de reden waarom ik het boek heb uitgelezen. Want de stukjes die Karin Fossum deelt zijn zo bizar dat je gewoon niet aan ziet komen wat er aan de hand is.

Dan de ontknoping. Die vond ik echt bizar. Niet slecht bizar, maar gewoon heel iets anders dan ik had verwacht. Wel heel goed en zeker origineel. Ik heb bij het schrijven van deze recensie het boek een dag uit en ik zit er nog steeds over na te denken. Dat vind ik dan weer een goed teken.

Eindoordeel

Ik kan ‘De fluisteraar’ van Karin Fossum alleen maar omschrijven als bizar. Ik werd stil van het einde, dat had ik echt niet zien aankomen maar het boek houdt me nu nog steeds in zijn greep. Of het heel spannend is, nee, maar het is wel intrigerend.

Specificaties

De fluisteraar by Karin Fossum
Translator: Lucy Pijttersen
Published by Uitgeverij Marmer
Genres: Thriller
ISBN: 9789460683640

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58dd56406f7c1_selected-products” products=”9200000071595440″ name=”fluisteraar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *