De geheimzinnige tuin – Sarah Jio + winactie (afgelopen)

Sarah Jio De geheimzinnige tuin

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen?

Mijn mening

Als ik een bepaald soort boek zou moeten kiezen wat ik de rest van mijn leven zou moeten lezen, dan zou het een boek worden zoals ‘De geheimzinnige tuin’ van Sarah Jio. Dit boek bevat namelijk alles wat ik superleuk vind: geschiedenis, intrige, geheimen, romances en zelfs een beetje thrillerachtige elementen. Ik wil dan ook meer van dit soort boeken lezen!

Zoals je afgelopen dinsdag al hebt gelezen, heb ik Sarah Jio mogen interviewen. Dit was echt superleuk en ik wil ook zeker haar andere boeken gaan lezen.

Ik ben gek op Groot Brittannie en word dan ook heel erg blij als boeken zich (gedeeltelijk) daar afspelen. Sarah Jio heeft de sfeer vanaf het begin goed neergezet, en je ziet het landgoed al gelijk helemaal voor je. Het verhaal speelt zich in twee verschillende tijden af, wat het nog boeiender maakt. Je wilt niet alleen weten wat er met Addison gebeurd is, maar ook wat er in de jaren veertig in het landhuis is gebeurd.

Omdat je wilt weten wat er gebeurd is, blijf je doorlezen. Maar Sarah Jio heeft niet alleen een spannend verhaal neergezet, ze heeft voor mij de ideale combinatie van een roman en een soort detective neergezet, waar ik van begin tot einde van heb genoten. Ik kan niet wachten om meer van haar te lezen!

Eindoordeel

‘De geheimzinnige tuin’ van Sarah Jio is voor mij de ideale roman: die met een vleugje intrige en detective-elementen. Spannend, ontroerend en de geschiedenis van het landhuis zorgden ervoor dat ik onwijs heb genoten van dit boek!

Winactie

Ik heb van uitgeverij Boekerij een extra exemplaar meegekregen – gesigneerd door Sarah Jio om weg te geven! Dank je wel, Boekerij!

Jij maakt kans om dit exemplaar te winnen. Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder een comment achter met jouw favoriete genre.

Dat was het! Vergeet niet een geldig emailadres achter te laten, want ik ga je mailen als je gewonnen hebt!

De winactie loopt tot en met vrijdag 7 april 2017 20.00 uur. Daarna kies ik een winnaar uit, die stuur ik dan een mailtje. De winnaar heeft een week om te reageren op mijn mail. Als ik geen reactie krijg, kies ik een nieuwe winnaar uit. Veel succes!

De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaar (Meike) heeft bericht ontvangen.

Specificaties

De geheimzinnige tuin by Sarah Jio
Translator: Titia Ram
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 320
ISBN: 9789022579725

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_58d77b6fc8c91_selected-products” products=”9200000071399338,9200000071380229″ name=”geheimzinnige tuin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

24 thoughts on “De geheimzinnige tuin – Sarah Jio + winactie (afgelopen)

 1. Mijn favoriete genres zijn YA, thrillers/mysteries en romans. Dit boek past dus mooi in het rijtje – een roman met een mysterie ;)
  Eerder heb ik al ‘Die avond aan het meer’ van Sarah Jio gelezen. Ook een echte aanrader!

 2. Geen favoriet genre, ik lees alles, maar Engeland heeft wel mijn voorkeur, ook omdat mijn zoon daar woont en ik daar dus regelmatig kom

 3. De romans die zich afspelen in Engeland vind ik het einde om te lezen! De sfeer en de cultuur! Heerlijk. Het maakt niet uit of het een kostuumdrama is of een heerlijk eigentijds verhaal. Ik ben er razend gek op! Graag doe ik aan je actie mee want met deze titel daar vermaak ik me weer “dol-fijn” mee!

 4. Ik heb meerdere genres die ik graag lees, maar mijn favoriet is toch een boek waarin dat allemaal bij elkaar komt! Dus roman, historisch, spanning, geheimen en soms iets van fantasy! En Sarah Jio ken ik nog niet………

 5. Ik heb eigenlijk geen favoriete genres. Ik lees echt vanalles. Tot sommige b boeken zelfs. Helaas kon ik niet naar het boekenevent, omdat ik ziek was. Hopelijk kan ik het mooie boek zo toch nog krijgen. Dat zou echt super gaaf zijn!

 6. Ten eerste is het al een zeer prachtige cover en ten tweede lees ik allerlei genres graag…. romantische, thrillers, fictie, zolang ik me maar mee kan voeren in het verhaal …. dus hup hup ben er wel curieus naar ! 🌺

 7. Ik heb eigenlijk geen favoriet genre. Ik hou alleen niet zo van fantasy en sciencefiction. Uit alle andere genres lees ik regelmatig boeken!

 8. Mijn favoriet tja goed geschreven verhalen en gesigneerde boeken die spaar ik heb er nu al een 99zou mooi zijn als dit nr 100 word en voor dat ze in de kast gaan lees ik ze.met een pot thee naast me en de telefoon uit.even een moment voor mezelf.

 9. Deze lijkt me geweldig om in een ruk uit te lezen op een mooie zomerdag in de tuin , mijn favoriete genre zijn streekromans en thrillers

 10. Ik hou heel erg van thrillers of spannende boeken met een vleugje mysterie en historie. Dit boek past heel goed in dit rijtje thuis. Je hebt me heel erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek. Ik wil het heel erg graag winnen. 🌸🌷🌺πŸ₯€πŸŒ²πŸŒ³πŸ€πŸ’πŸŒΌπŸŒ»

 11. Dit is perfect het type boek dat ik graag lees. Zo lees ik bijvoorbeeld graag Santa Montefiore, Kate Morton en Dan Brown. Het klinkt als een boek voor een aantal heerlijke (nachtelijke) uurtjes

 12. Hi! Wat een leuke actie!
  Voor mij zijn verschillende genres favo, het ligt er eigenlijk aan waar ik op dat moment zin in heb. Een heerlijke roman, of een thriller, misdaad of zelfs humor.
  Ook komt er soms een young adult boek tussen. Ik ben dus een boekenwurm die wel vanalles was ‘lust’ :)

 13. Wat een leuk interview met Sarah Jio en je goede recensie maakt me erg nieuwsgierig. Ik hou van spannende boeken en voor de afwisseling lees ik mooie historische romans. De geheimzinnige tuin is alles in één en speelt zich ook nog eens af in mijn favoriete Engeland. Ik laat me graag meeslepen naar een andere tijd van lang geleden. Ben heel benieuwd naar deze boeiende roman, het lijkt me een spannend en mysterieus verhaal waarbij je je even in het verleden waant.

 14. Romans & de boeken van Santa Montefiore zijn mijn favoriete genres!
  Vaak hebben ze hele mooie covers net als dit exemplaar van;
  ‘De geheimzinnige tuin’

 15. Mijn favoriete genre voor de zomer is feelgood. Zoals deze hierboven..of Elizabeth Gilbert, Debbie Macomber, Santa Montefiore..heerlijke verhalen. Die na het lezen nog dagen bij je blijven. Prachtig!

 16. Ik lees verschillende genres graag maar liefste fantasy maar wissel heel vaak af met thrillers en young adult maar in mijn tweede boekenschap staan ook feel good en daar geniet ik ook van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *