The amateurs – Sara Shepard (The amateurs #1)

9200000073279387

Everyone’s dying to know the truth . . . When Aerin Kelly was eleven, she idolised her seventeen-year-old sister, Helena, and they did everything together. They made Claymation movies and posted them to YouTube. They made fun of Windmere-Carruthers, the private school they attended, they invented new flavours for their parents’ organic ice cream shop, and they dressed up their golden retriever, Buster. But when Helena went into senior year things started to change. Rather than being Aerin’s inseparable sister, she started to push her away. Then, on a snowy winter’s day, Helena vanished. Four years later, Helena’s body is found.

Wracked with grief and refusing to give up on her sister, Aerin spends months trying to figure out what exactly happened to Helena and who killed her. But the police have no leads. A young, familiar officer named Thomas wants to help and suggests she checks out a website called Case Not Closed. Hesitantly, she posts, and when teenagers Seneca and Maddox show up on her doorstep offering to help investigate she accepts in desperation. Both have suffered their own losses and also posted to the site with no luck, so they are hoping this case might be the one they crack. But as their investigation begins, it seems that maybe it’s no accident that they are all together, and that maybe the crimes have something – or someone – in common.

Mijn mening

Voordat ik een paar weken geleden naar de bibliotheek ging, keek ik een video van Little Book Owl. Ze noemde ‘The amateurs’ en ik kan me niet precies herinneren wat ze zei, maar ik probeerde de titel te onthouden omdat ik het wilde lezen. En toen ik bij de bibliotheek was, stond dit boek bij de Engelse nieuwe titels. Die nam ik dus gelijk mee!

Sara Shepard is de schrijfster van Pretty Little Liars, een serie waarvan ik geloof ik alleen het eerste seizoen heb gezien. Maar goed, dat klonk voor mij wel redelijk veelbelovend en ik was dan ook benieuwd hoe dit boek zou bevallen.

En weet je waar het me aan deed denken? Een soort van Goosebumps meets Nancy Drew meets de Babysittersclub. Ik vond het heel jeugdig aanvoelen en dat is niet per se een goed teken. Ja, het verhaal leest lekker weg, maar de jongeren in het verhaal nemen roekeloze besluiten en denken totaal niet na voordat ze iets doen. Dat gezegd hebbende, wilde ik wel weten wat er met Helena gebeurd was en hoopte ik dat uit te vinden voordat het boek uit was.

Maar ja, als je PLL volgt, dan weet je dat Sara Shepard lekker kan rekken. Zo ook in dit verhaal. En dan dat einde. Echt, ik was niet van plan om deel twee in deze serie (die overigens nog moet uitkomen) te gaan lezen, maar door dat einde moet ik eigenlijk wel. Gewoon om te weten hoe het afloopt. ‘The amateurs’ is zo’n verhaal waar ik een haat/liefde verhouding mee heb, want het totaalplaatje vond ik niet bijzonder of spannend, maar het einde was zeer verrassend en nodigt zeker uit om het volgende deel ook op te pakken.

Eindoordeel

De titel van ‘The amateurs’ van Sara Sheppard zegt eigenlijk genoeg: het voelt als een amateurgroepje detectives, het verhaal is niet heel boeiend, maar het einde zorgt ervoor dat je het volgende deel zeker wilt oppakken.

Specificaties

The amateurs by Sara Shepard
Series: The amateurs #1
Published by Hot key books
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9781471405266

[bol_product_links block_id=”bol_58d7711495a36_selected-products” products=”9200000073279387,9200000057201319,9200000057028969″ name=”amateurs” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *